SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hearthstonen esports myllerryksessä – Legenda toisensa jälkeen jättää kilpaliigan
  • Aleksi
    Majander

Hearthstonen esports myllerryksessä – Legenda toisensa jälkeen jättää kilpaliigan

julkaistu: 06.10.2021 09:00

Activision-Blizzard on ollut viime kuukausina jatkuvasti otsikoissa eri ongelmien takia. Ahdistelusyytösten, sponsoreiden kaikkoamisen ja fanien raivon lisäksi muutos muhii nyt yhtiön huippusuositussa korttipelissä.

Vuonna 2013 julkaistu Hearthstone nousi kaikkien yllätykseksi huippusuosioon lähes suoraan, mikä pakotti Blizzardin ja muut turnausjärjestäjät keksimään peliin kilpajärjestelmät lähes tyhjästä. Vuosien varrella peli näki tusinoittain erilaisia turnausjärjestelmiä ja karsintasysteemejä maailmanmestaruuksiin, kunnes vuodesta 2019 se vakiintui nykyiseen Grandmasters järjestelmään.

Hearthstonen historia on täynnä pelaajia, jotka ovat luoneet uransa alusta lähtien ja vaikka huippupelaajia on jättäytynyt pois kilpakentiltä joka vuosi, tuntuu kato olevan erittäin kova tänä syksynä.

Suurin yllätys tuli muutama päivä sitten kun alankomainen kortti-legenda Thijs “Thijs” Molendijk ilmoitti lopettavansa Grandmasters sarjassa kilpailun. Julkaisemassaan twiitissä Molendijk kertoo harkinneensa lopettamista jo edellisellä kaudella, mutta vasta jäänti pois pudotuspeleistä kuluvalla kaudella varmisti päätöksen. Molendijk ei aio lopettaa peliä kokonaan, vaan keskittyy suosittuun Twitch-kanavaansa. Kilpakentille paluu ei myöskään ole täysin poissuljettu yksittäisten lanien ja turnausten kohdalla.

Kilpaliigalle Thjisin menettäminen on kuitenkin kova isku, sillä hän on paitsi yksi pelin suosituimmista suoratoistajista, myös kaikkien aikojen eniten rahaa voittanut Hearthstonepelaaja. Molendijkin lisäksi tänä syksynä kilpaliigasta ovat lähteneet muun muassa Jungsoo “Surrender” Kim, Muzahidul “Muzzy” Islam, Ng “Blitzchung” Wai Chung ja Eddie “Eddie” Lui.

Vaikka jokaisella pelaajalla on vetäytymiseen omat syynsä, yhteistä kaikille on motivaation puute. Kilpasarja on vaativa, ja sinne on vaikea nousta uudestaan huonon kauden jälkeen. Osasyynä varmasti on myös näkyvyyden puute, sillä Blizzardin siirrettyä pelin esports-lähetykset Youtubeen, romahtivat katsojamäärät.

On vaikea sanoa miltä pelin tulevaisuus näyttää. Blizzard on keskittänyt yhä enemmän resursseja kilpapelimuodon ulkopuolelle kovan suosion saavuttaneeseen Battlegrounds autobattleriin ja ensi viikolla julkaistavaan Mercenaries pelimuotoon.

Lähde: esports.com
Kuva: Blizzard