SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hearthstoneen viimein useita korttimuutoksia — Mukana myös Wild-kortti
  • Jesse
    Kaila

Hearthstoneen viimein useita korttimuutoksia — Mukana myös Wild-kortti

julkaistu: 26.08.2019 18:00

Pelaajien keskuudessa pitkään jatkuneen valituksen jälkeen Blizzard on vihdoin päättänyt tehdä muutoksia Hearthstone-pelin kortteihin. Tänään muutoslistalle joutuu viisi eri korttia, joista yksi on Wild-pelimuodosta.

Conjurer’s Calling

Conjurer’s Calling on muutoslistan ensimmäinen Mage-kortti. Ennen muutoksia, korttia pelattiin useissa Mage-pakoissa. Korttia hyödynnettiin yhdessä Mountain Giantin ja Sea Giantin kaltaisten korttien kanssa. Kortilla sai aikaiseksi liian vahvoja pöytiä liian nopeasti, jolloin vastustajilta ei löytynyt fiksuja vastauksia.

Muutosten jälkeen kortin Twinspell-efektin käyttäminen yhdellä vuorolla on huomattavasti vaikeampaa, joka heikentää kortin tehokkuutta pelin alkuvaiheessa.

Conjurer’s Calling -kortin hintaa nostettiin yhdellä manalla.

 

Luna’s Pocket Galaxy

Muutoslistan toisena Mage-korttina on Luna’s Pocket Galaxy. Muutos on siitä mielenkiintoinen, että Blizzard on juuri buffannut korttia ja muuttaa sen nyt takaisin entiselleen. Korttien muuttaminen parempaan suuntaan oli iso muutos Blizzardin ajatusmaailmaan ja he kertovat olevansa pääosin tyytyväisiä muutosten lopputulokseen, mutta Luna’s Pocket Galaxy on osoittautunut poikkeukseksi.

Luna’s Pocket Galaxy palautettiin entiselleen seitsemään manaan.

 

Extra Arms

Toinen ylilyönti Blizzardin poikkeukselliseen buffaamiseen oli Extra Arms. Rise of the Mech -tapahtuman aikaan Priest oli yksi heikoimpia hahmoluokkia pelissä. Blizzard halusi tehdä Extra Arms -kortista paremman, jotta Priestilläkin olisi mahdollisuus keskittyä alkupelissä enemmän pöytäpainotteisiin strategioihin.

Nyt kuitenkin uuden lisäosan myötä muutokset palautetaan entiselleen, koska Priestille saatiin useita voimakkaita alkupelin kortteja. Hahmoluokan suosio ja voittoprosentit ovat myös kasvaneet vahvasti uuden laajennuksen jälkeen. Kortin palauttaminen entiselleen antaa tilaa myös muille pakoille, samalla pitäen muut vahvat Priest-kortit koskemattomina.

Extra Arms palautettiin entiselleen kolmeen manaan.

 

Dr. Boom, Mad Genius

Paljon pelaajien keskuudessa päänsärkyä aiheuttanut Dr. Boom, Mad Genius on muutoslistan neljäs kortti.

Kortti on aikaisemmin ratkaissut pelejä yksinään, koska sen on päässyt pelaamaan jo seitsemällä manalla. Blizzard yhtyy vihdoin pelaajien mielipiteeseen ja nostaa kortin manahintaa yhdeksään. Tämän muutoksen ansiosta pelaajien on vaikeampi löytää hyvä vuoro Dr. Boomin pelaamiseen.

Dr. Boomin hintaa nostettiin yhdeksään manaan. Pelaajien on nyt vaikeampi hahmottaa hyvä vuoro kortin pelaamiseen.

 

Barnes

Muutoslistan ainoa Wild-pelimuodon kortti on Barnes.

Kyseinen kortti on saanut jatkuvaa kritiikkiä aina sen julkaisusta lähtien. Vaikka korttia voikin nykyään pelata vain Wild-pelimuodossa, on se ollut keskustelun keskipisteenä useaan otteeseen.

Blizzard on todennut, että Wild-pelimuodon pakat saavat ollakin paljon vahvempia kuin Standard-pelimuodon. Barnes kuitenkin erottui selkeästi liian vahvana korttina. Korttia haluttiin muuttaa hieman huonommaksi, mutta kuitenkin säilyttää kortin päätarkoitus.

Barnesin hintaa nostettiin viiteen manaan.

 

Päivityksessä korjaillaan myös uuden lisäosan tuomaa Zephrys the Great -korttia. Viralliseen muutoslistaan kortti ei kuitenkaan mahtunut ja muutoksia voitaisiin kuvailla enemmänkin bugien korjaamiseksi.

Hearthstonen kehittäjätiimin jäsen Celestalon vieraili “Angry Chicken” -podcastissa kommentoimassa tarkemmin korttia koskevia muutoksia. Muutosten jälkeen Zephrysin pitäisi huomioida paremmin vastustajan aseet, “hero powerit” ja vastustajan pöydällä olevat kortit.

Celestalonin kommentit pääset kuulemaan tästä:

Lähde: Hearthstone Angry Chicken -podcast, Kuvalähde: Blizzard