SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
HAVU metsästää tänään jatkopaikkaa! – Näin etenivät CS2-majoreiden toiset avoimet karsinnat
  • Perttu
    Leinonen

HAVU metsästää tänään jatkopaikkaa! – Näin etenivät CS2-majoreiden toiset avoimet karsinnat

julkaistu: 11.01.2024 11:15

Eilen pyörähtivät käyntiin PGL Major Copenhagen 2024 -turnauksen Euroopan toiset avoimet karsinnat. Avoimia karsintoja pelataan yhteensä neljä kappaletta, joista jokaisesta neljä parasta joukkuetta selvittää tiensä suljettuihin karsintoihin. Kyseessä ovat Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen karsinnat.

Toisiin avoimiin karsintoihin mukaan lähti jälleen useita suomijoukkueita ja yhteensä peräti 927 joukkuetta.

Suomalaisittain karsinnoista muodostui vaikeat: Heimo Esports, Kuusamogg ja TMVG pullahtivat ulos jo toisella kierroksella. RoundsGG, JANO ja ISO Esports puolestaan kolmannella kierroksella.

Uhka Esports raivasi tiensä komeasti neljännelle kierrokselle, mutta joutui taipumaan siellä kovatasoisella Sinnersille 13-8.

HAVU oli  puolestaan jälleen paras suomalaisjoukkueista. HAVU ylsi ainoana suomalaisista 32 parhaan joukkoon.

Illan viimeisessä ottelussa HAVU kohtasi mm. entisen ENCE-pelaajan Valdemar “valde” Bjorn Vangsån ja entisen G2-pelaajan Audric “JACKZ” Jugin tähdittämän TSM:n.

Vertigossa käydyssä ottelussa HAVU oli joukkueista parempi lukemin 13-8, erityisesti Matias “Banjo” Kivistön suorituksen johdosta. Banjo nakutteli pilvenpiirtäjässä tehoikseen 20-13 ja ratingikseen 1.51 ollen avainroolissa HAVUn komeassa voitossa.

HAVU jatkaa tänään karsintoja 16 parhaan joukkueen joukossa, jossa vastaan asettuu ensimmäisenä kivenkova Heroic. Kokoonpanonsa uusineen Heroicin ykköstykki on entinen ENCE-pelaaja Guy “NertZ” Iluz ja penkin takana joukkuetta ohjeistaa myöskin ENCE:stä tuttu valmentaja Eetu “sAw” Saha.

Ottelun voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon ja pääsee BO3-otteluun pelaamaan paikasta suljetuissa karsinnoissa. Voittajalle vastaan asettuu voittaja parista sYnckPrizyvaNet.

Pelaajatcom näyttää HAVUn ottelun suorana Twitch-kanavallaan kello 16:30 alkaen, joten kaikki kannustamaan HAVU voittoon Heroicista!

TSM:n lisäksi suurista organisaatioista toisista karsinnoista ennen toista päivää ulos putosivat mm. OG, 9INE, BLEED, PARIVISION, ECSTATIC ja GODSENT.

Ensimmäisten karsintojen aikaan pelillisten asioiden ylitse valokeilaan nousseet tekniset ongelmat eivät ole helpottaneet vieläkään. Käytettävissä oleva huijauksenesto-ohjelma Akros ja Challengermode-alusta ovat edelleen aiheuttaneet harmaita hiuksia pelaajille ja joukkueille karsinnoissa.

The Chosen Few:ssa pelaava Teodor “SPELLAN” Nikolov antoi esimerkiksi kunnolla rapaa järjestäjien suuntaan X:ssä sen jälkeen, kun hänen joukkueensa oli joutunut pelaamaan ottelunsa loppuun alivoimalla johtuen teknisistä ongelmista.

Ensimmäisistä karsinnoista mieleen jääneiltä huijauksilta ei myöskään vältytty näissä karsinnoissa. Kolme joukkuetta, Lazer Cats, Alliance ja Betera saivat kaikki eilen toiset mahdollisuudet karsinnoissa, kun supresse-niminen joukkue jäi kiinni huijaamisesta.

Tekniset ongelmat ja huijarit ovat  kovaa vauhtia varastamassa CS2:n ensimmäisten majoreiden karsintasarjan pääroolia itselleen, itse ottelut ovat jäämässä sivurooliin, ja tämä jos mikä on valitettavaa.

Kuva: HAVU Lähde: HLTV