SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
HAVU kilpailee viikonloppuna paikasta uniikkiin CS:GO-liigaan – Mistä Flashpointissa on kysymys?
  • Aleksi
    Majander

HAVU kilpailee viikonloppuna paikasta uniikkiin CS:GO-liigaan – Mistä Flashpointissa on kysymys?

julkaistu: 13.02.2020 14:00

Suomalainen CS;GO-joukkue HAVU kilpailee tänä viikonloppuna paikasta Flashpoint-liigan kansainvälisissä karsinnoissa. Pelaajat.com selvitti, mistä tuoreessa suurliigassa on oikein kysymys.

Flashpoint on uusi Franchise-mallinen liiga, jossa pelaavat juokkueet voivat ostaa osan varsinaisesta liigasta. Myyntipaikkoja liigassa on yhteensä kymmenen, joista tätä kirjoittaessa on ostettu kuusi. Ostetut paikat kuuluvat Cloud9:lle, Dignitakselle, Gen.G. Esportsille, MAD Lionsille, MIBR:lle ja c0ntact Gamingille, jonka riveissä pelaa suomalainen Otto ”ottoNd” Sihvo.

Franchise-malli ei ole varsinaisesti uusi asia kilpapelaamisen kentällä, sillä esimerkiksi Activision-Blizzardin Overwatch League ja saman kehittäjän Call of Duty -liiga ovat molemmat hyviä esimerkkejä Franchise-mallisista liigoista. Flashpoint on kuitenkin ensimmäinen moderni liiga, jossa osallistuvat joukkueet omistavat liigan.

Hintaa liigapaikoille kertyy kaksi miljoonaa dollaria, mutta Flashpointin omistajat lupaavat, että liiga on markkinoiden paras, mitä tulee sijoituksen palauttamiseen. Kaikki liigapaikan ostaneet joukkueet saavat osan liigan mainostuloista varsinaisen palkintopotin lisäksi. Ostettu paikka ei myöskään tarkoita, että joukkueet voivat ottaa rennosti. Liigan sääntöjen mukaan huono sijoitus pelin maailmanlistalla voi johtaa korvausvaatimuksiin. Säännöllä kannustetaan joukkueita kehittymään, jotta ei tulisi tilannetta missä jatkuvasti häviävä joukkue pääsisi nauttimaan muiden tuomista mainosrahoista.

Kovasta sisäänostohinnasta huolimatta Flashpoint on itse asiassa vuoden avoimin liiga, sillä se on suurliigoista ainoa, joka tarjoaa avoimet karsinnat. Karsintojen avoin vaihe pelattiin viimeisen viikon aikana ja seuraavaksi jäljellä olevat joukkueet kilpailevat omien mantereidensa kutsujoukkueita vastaan. Karsintakiertue huipentuu maaliskuun alussa, kun mantereiden parhaat joukkueet kohtaavat LAN-finaalissa, josta kaksi joukkuetta nappaa paikan liigan ensimmäiselle kaudelle.

Euroopan suljetussa vaiheessa nähdään supisuomalainen HAVU, jonka lisäksi huomion voi kiinnittää venäläiseen pro100-joukkueeseen, jossa kilpailee suomalaisvenäläinen Jan “wayLander” Rahkonen.

Jotta organisaation puuttuminen ei nousisi esteeksi osallistumiselle, Flashpoint lupaa 25 000 dollarin kuukausittaisen stipendin joukkueille, jotka pelaavat liigassa ilman organisaatiota. Tämän lisäksi karsinnoissa itsessään on 100 000 dollarin palkintopotti.

Euroopan karsintojen suljettu vaihe alkaa huomenna perjantaina kello 19:00 Suomen aikaa. HAVU saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa romanialaisen Nexuksen.

Voit seurata HAVUn FLASH-karsintapelejä suomeksi Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Lähde: HLTV Artikkelikuva: Tuomas Kujansuu