HAVU KÄRSI TAPPION BIGILLE — TULOKSENA TURNAUKSEN 4. SIJA
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 24.04.2021 16:55

HAVU ja BIG kohtasivat FunSpark ULTI 2020 Europe Final -turnauksen Lower finaalissa. Ottelun voittaja pääsee pelaamaan paikasta turnauksen finaaliin.

Ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Pelattaviksi kartoiksi valittiin Mirage (BIG), Train (HAVU) ja Dust2.

Ensimmäinen kartta alkoi BIG-joukkueen vahvalla hyökkäyksellä, kun joukkue aloitti voittamalla kartan ensimmäiset viisi kierrosta.

HAVU kavensi tilanteeksi 5—2, mutta BIG voitti tämän jälkeen toiset viisi kierrosta peräkkäin, jolloin tilanne oli jo 10—2. HAVU tuplasi kierrosvoittojen määrän ja tauolle lähdettiin BIG:in johdossa 11—4.

HAVU aloitti toisen puoliskon toiveikkaasti voittamalla kartan toisen pistoolikierroksen. BIG iski kuitenkin välittömästi takaisin ja voitti jälleen seuraavat viisi kierrosta peräkkäin.

Ensimmäinen kartta päättyi BIG:in 16—5 voittoon.

HAVU:n koko joukkue nukkui ensimmäisessä kartassa. Joukkueen parhaan HLTV Ratingin sai Sami “xseveN” Laasanen (0.77 rating). Kartan huonoin pelaaja oli HAVU:n Lasse “ZOREE” Uronen 0.43 ratingillaan.

BIG oli valitsemassaan kartassa sen sijaan iskussa. Joukkueen kaikkien pelaajien rating oli yli 1:n. Matalin rating oli Tizian “tiziaN” Feldbuschin 1.07 ja korkein Johannes “tabseN” Wodarzin 1.85.

Toinen kartta oli HAVU:n valitsema Train. Kartta alkoi BIG:in pistoolikierrosvoitolla. HAVU voitti terroristipuolella ensimmäisen asekierroksen, jolloin tilanne oli 2—1.

BIG hallitsi avauspuoliskoa. Ennen avauspuoliskon viimeisiä kierroksia BIG johti karttaa jo 10—2. HAVU pääsi pelin mukaan voittamalla avauspuoliskon viimeiset kierrokset. Tauolle lähdettiin BIG:in johdossa 10—5.

HAVU jatkoi hyvää vaihdettaan voittamalla toisen pistoolikierroksen.

BIG näytti heti vaarallisuutensa voittamalla pistoolikierroksen jälkeisen forcen ja sen jälkeiset kaksi kierrosta. Tilanne oli tässä vaiheessa BIG:ille 13—6.

HAVU pääsi tämän jälkeen lähelle tasoitusta, kun se kavensi ottelun tilanteeseen 13—11.

Lopulta BIG voitti Trainin 16—11 ja koko ottelun 2—0.

HAVU:n pelaajista paras rating oli jälleen Sami “xseveN” Laasasella (1.13), joka oli samalla koko kartan kolmanneksi paras rating. Muiden HAVU:n pelaajien rating jäi alle yhden.

Kartan paras pelaaja oli BIG:in turkkilaistähti Ismailcan “XANTARES” Dörtkardeş (1.79 rating). “XANTARES” oli ottelun kirkkain tähti 1.71 ratingillaan.

Tappiosta huolimatta HAVU sai turnauksessa kovan päänahan, kun suomalaisjoukkue voitti maailmanlistan 5. parhaan joukkueen, Virtus.pro:n 2—1.