SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Haluan uutta, mutta en tätä…” – Aleksib pisti CS:GO-kartat paremmuusjärjestykseen
  • Sauli
    Rautiainen

“Haluan uutta, mutta en tätä…” – Aleksib pisti CS:GO-kartat paremmuusjärjestykseen

julkaistu: 29.04.2021 18:00

Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama CS:GO-joukkue OG julkaisi tänään klipin kapteeninsa eilisestä striimistä. Pätkässä Aleksib laittelee CS-karttoja paremmuusjärjestykseen, kunnes yksi kartoista aiheuttaa erityisesti päänvaivaa.

Paremmuusjärjestyksen ollessa jo lähes valmis, jää Aleksib miettimään suhdettaan Vertigoon, pelin uusimpaan kilpailulliseen karttaan.

“Voisin laittaa Vertigon B-tierille ainoastaan siksi, että se tuo jotain uutta mukanaan. Uusi tekee pelille mielestäni hyvää. Haluan uutta, mutta en tämänkaltaista… se [Vertigo] on liian outo”, Virolainen kertoo.

Virolainen myös lisää Vertigon olevan esimerkiksi LAN-turnauksen ratkaisevana karttana epäkelpo, johtuen kartassa käytettävistä toistuvista taktiikoista.

“Mielipiteeni voi kuitenkin muuttua, jos näen joskus huippuottelun pelattavan Vertigossa”, Aleksib summaa ja laittaa Vertigon lopulta C-tasolle.

Vertigo lisättiin pelinkehittäjä Valven toimesta Cobblestonen tilalle kaksi vuotta sitten niin kutsuttuihin “active duty” -karttoihin. “Active duty” kartat ovat niitä, mitä virallisissa turnauksissa pelataan.

Vaikka kartta on iältään sitäkin vanhempi, on se saanut aktiiviseen karttavalikoimaan lisäämisensä jälkeen CS-yhteisön jakaantumaan mielipiteidensä suhteen.

Muun muassa Aleksib ei ole kapteenina OG:ssa eikä sitä ennen ENCE:ssä komentanut joukkuettaan virallisissa otteluissa ikinä Vertigossa. Tämän mahdollistaa “paras kolmesta” -sarjoissa käytettävä ban-mekanismi, jolla joukkueet voivat kieltää itselleen epämieluisia karttoja.

Aleksib:n ranking-lista aktiivisen kokoonpanon kartoille:

  • S [paras]: Nuke, Inferno
  • A: Cache, Mirage, Train, Overpass
  • B: Dust2
  • C: Vertigo

Kuva: OG

Tuoreimmat uutiset: