SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Haluan pelata huipulla” – Aleksib:n entinen joukkuetoveri kertoi siirtymisestään Valorantiin
  • Juuso
    Syngelmä

“Haluan pelata huipulla” – Aleksib:n entinen joukkuetoveri kertoi siirtymisestään Valorantiin

julkaistu: 13.07.2021 13:30

Entinen CS:GO-veteraani, Nathan “NBK” Schmitt ilmoitti kesäkuun 29. päivä siirtyvänsä Valorantiin. Uutinen yllätti sekä CS:GO- että Valorant-yhteisön. NBK:n viimeiseksi CS:GO-joukkueeksi jäi Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama OG, josta ranskalaisveteraani penkitettiin kuluneen vuoden helmikuussa.

Run It Back -niminen YouTube-kanava haastatteli kaksinkertaista major-voittajaa siirtymisestä Valorantin pariin. Alle on koottu ydinkohdat haastattelusta kysymyksineen ja vastauksineen. Kysymystä merkataan K-kirjaimella ja vastausta V-kirjaimella.

KSinulla oli todella rikas ura Counter-Strikessa. Voitit majorin sekä Team LDLC:n että EnVy:n riveissä. Miksi päätit vaihtaa Valorantiin ja miksi nyt?

V: Tuo on aika laaja kysymys, joten yritän vähän kaventaa sitä. Ensinnäkin uskon, että kun ihminen tekee jotain asiaa todella pitkään, hän kaipaa lopulta muutosta. Erityisesti esportsissa tämän huomaa. Counter-Strike on peli joka muuttuu ja päivittyy tasaisesti. Lisäksi turnauksia ja otteluita on pelattava huipputasolla vuodessa paljon eri maissa. Matkustin ympäri maailmaa eri turnauksissa 11 vuotta Counter-Striken parissa. Sitten on tietysti motivaatiopuoli, joka kieltämättä kärsi online-aikakautena. Uskon, että olisin voinut jäädä Counter-Strikeen ja olla TOP15-20 ehkä jopa TOP10-joukkueen pelaaja. Mutta haluan pelata huipulla, joten tuollaiset sijoitukset eivät olisi olleet niin sanotusti minua. Nämä kaksi asiaa kiteytyivät lopulta ajatuksiksi vaihtaa Valorantin pariin. Mitä haluan tehdä päivittäin tietokoneellani? Mitä varten haluan kilpailla? Mitä haluan saavuttaa? Kaipasin uusia haasteita ja tavoitteita. Valorant tuntuu tähän parhaalta siirrolta.

K: Uskotko, että voisit pelata jossain joukkueessa vuoden loppuun mennessä?

V: Toivottavasti siihen menee paljon vähemmän. Uskon pystyväni pelaamaan hyvällä tasolla hyvässä joukkueessa kolmen tai neljän viikon kuluttua.

K: Niin nopeasti!

V: Niin. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa. Kaikki tämä on vasta päässäni. Yksi parhaista puolistani pelaajana on nopea oppimiskyky. Opin Valorantista todella paljon katsomalla muutamia ammattilaisotteluita. Yksilötaito on mielestäni tärkeämpää Valorantissa kuin Counter-Strikessa, joten minun täytyy vielä harjoitella yksilötaitoa. Tiedän sen vievän aikaa. Tiedän, etten tule pääsemään nopeasti huipulle tai välttämättä edes hyvälle tasolle. Mutta olen siihen valmis Olen valmis tekemään töitä kärsivällisesti.

K: Aiotko keskittyä henkilökohtaisiin palkintoihin? Sinut valittiin CS:GO’ssa kolme kertaa parhaiden pelaajien TOP20-listalle. Välitätkö tällaisesta Valorantissa?

V: Nuo listaukset eivät ole oikeastaan koskaan motivoineet minua. Mielestäni joukkuepelit voitetaan ja hävitään joukkueina. Tietysti tunsin ylpeyttä jos kannoin joukkueeni voittoon ampumalla tai johtamalla. Otin kuitenkin jokaisessa joukkueessani aina sellaisen roolin, joka auttoi joukkuetta. Ajattelen myös realistisesti. En ole enää nuori pelaaja, joka juoksee ympäri karttaa tappaen kaikki vastustajat. Tavoitteenani on saada joukkuepeli toimimaan paremmin. Mitä yksilötaitoon tulee, aion harjoitella ahkerasti pysyäkseni nuorempien vauhdissa. Henkilökohtaiset palkinnot ovat toki plussaa, mutta aion keskittyä täysillä joukkuepelaamiseen.

Lähde: Run It Back

Kuva: NBK

Tuoreimmat uutiset: