SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hakkerit kaatavat Apex Legendsin servereitä miten mieli tekee – Kehittäjä harkitsee oikeustoimia
  • Niko
    Nikkilä

Hakkerit kaatavat Apex Legendsin servereitä miten mieli tekee – Kehittäjä harkitsee oikeustoimia

julkaistu: 30.04.2021 09:00

Respawn Entertainmentin huippusuositun Apex Legends -battle royalen suosio jatkaa kasvuaan pelin yli kaksivuotisesta iästä huolimatta. Viimeisimmät ennätyslukemat saavutettiin kevään aikana, kun Apex ylitti 100 miljoonan uniikin pelaajan rajapyykin. Pelin ensi viikolla julkaistava päivitys tuo mukanaan mittavia uudistuksia, joten on hyvin mahdollista, että kasvu jatkuu entisestään.

Yksi pelin suurimmista ongelmista on kuitenkin ollut sen serveritoiminta. Erilaiset yhteysongelmat ovat piinanneet pelaajia aivan alusta alkaen ja viime aikoina ne ovat kehittyneet astetta vakavampaan suuntaan. Pelin virallinen Euroopan turnaus, GLL Europe, jouduttiin tämän kuun alussa siirtämään myöhempään ajankohtaan, kun hakkerin onnistui evätä pelaajien pääsyn turnaukseen.

Kyseisen tempun mahdollistama vika on sittemmin korjattu, mutta ongelmat eivät ole kadonneet. Tällä hetkellä pelaajien suurin riesa ovat palvelimenestohyökkäykset, jotka kaatavat peliserverin kesken ottelun. Tämä on hyödyllinen vilppi niille pelaajille, jotka haluavat poistua vaikeasta pelitilanteesta ilman pistetappiota.

Pelin kehittäjätiimi onkin tällä viikolla vastannut serveriongelmien aiheuttamaan kohuun ja luetellut kehitteillä olevia ratkaisuja. Tavoitteena on etenkin poistaa vialliset serverit aiempaa nopeammin ja vähentää pelaamisessa tapahtuvaa viivettä.

Hakkereiden kohdalla kehittäjät ovat ottaneet puheeksi varsin raskaat vaihtoehdot. Keskustelun alla on muun muassa keinot tunnistaa palvelunestohyökkäyksiä toteuttavat pelaajat sekä näiden rankaiseminen banneja vakavammilla toimenpiteillä. Jopa oikeusteitse eteneminen voi kehittäjien mukaan olla “oikeutettua joissain tapauksissa”.

Apex Legendsin uusi kausi julkaistaan ensi viikon tiistaina 4.5.

Lähde: Respawn Entertainment Kuvalähde: Respawn Entertainment