SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Hittoon Aleksib:n vihaajat” – Joukkuetoveri puolustaa suomalaista CS:GO-kapteenia
  • Toimitus

“Hittoon Aleksib:n vihaajat” – Joukkuetoveri puolustaa suomalaista CS:GO-kapteenia

julkaistu: 01.08.2023 16:04

Suomalainen CS:GO-kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen johtaa eurooppalaiskokoonpano Natus Vincereä. Joukkue eteni niin eilen kuin tänäänkin IEM Cologne -miljoonaturnauksessaturnauksessa jatkoon. Eilen pakkovoiton edessä kaatui ensin OG lukemin 2–1, ja aiemmin tänään Faze lukemin 2–0.

Eilisen OG voiton jälkeen NAVIn kivääripelaaja Justinas “jL” Lekavicius oli turnausjärjestäjä ESL:n suorassa lähetyksessä haastattelussa. Voiton jälkeisestä tunnelmasta nauttinut jL päätti näpäyttää suomalaiskapteenin epäilijöitä.

“Hittoon Aleksib:n vihaajat. Joka ikinen kerta kun menen HLTV:hen, näen ‘Aleksib on ongelma, Aleksib häviää pelin’. Ei, se ei mene niin. Joukkue on vastuussa tappioista ja voitoista, se ei ole pelkästään pelinjohtajan syy”, sanoi jL.

HLTV on CS:GO:n keskeinen uutissivusto ja keskustelufoorumi.

23-vuotias pelaaja myönsi, että pelinjohtajalla voi olla enemmän ratkaistavia asioita roolinsa vuoksi joukkueessa, mutta loppujen lopuksi joukkueen tulokset ovat koko joukkueen taakka ja vastuu, eivätkä ne ole vain yhden pelaajan ongelma: “Jos häviämme, se on meidän [kaikkien] syytämme.”

Aleksib on johtanut viimeisen parin vuoden aikana useaa kansainvälistä kokoonpanoa, ennen Natus Vincereä esimerkiksi G2:a ja Ninjas in Pyjamasia. Nämä tiimit eivät koskaan täyttäneet niille asetettuja odotuksia, ja monet keskustelupalstoilla ovatkin syyttäneet siitä suomalaiskapteenia.

Voit katsoa videoklipin haastattelusta alta.

Photo/Kuva: Stephanie Lindgren, ESL FACEIT Group