SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Häirintä lannisti Fortnite-tähden – lopettaa puoli vuotta potkujen jälkeen
  • Saara
    R

Häirintä lannisti Fortnite-tähden – lopettaa puoli vuotta potkujen jälkeen

julkaistu: 05.01.2023 20:14

Advertisement

Vielä puolisen vuotta sitten Evan “Cented” Barron oli nouseva Fortnite-tähti. Tällä viikolla hän ilmoitti uransa päättyvän henkilökohtaisesti kohdennetun häirinnän vuoksi.

21-vuotias pelaaja selittää Twitlonger-viestissään, että on joutunut kestämään jatkuvaa ja säälimätöntä häirintää siitä saakka, kun sai potkut FaZe Clanista. Niihin johti harkitsematon rasistinen heitto livelähetyksessä.

– Menetin kaiken: tuloni, maineeni, organisaation, jota rakastin ja ihailin. Ansaitsin sen ja se oli odotettavissa, Cented myöntää.

Maineensa puhdistamiseksi kanadalainen on jopa tukenut Black Lives Matter -liikettä, osallistunut sensitiivisyyskoulutukseen ja aloittanut terapiankin.

Siitä huolimatta yhteisö ei ole vielä leppynyt hänelle, eikä Cented sellaista ole odottanutkaan. Mutta puoli vuotta jatkunut häirintä ammattilaistenkin taholta on tuntunut hänestä kohtuuttomalta.

– Aivan kuin tyypit kuten Logan “Bucke” Eschenburg, Avivv ja Donnie seuraajineen olisivat ottaneet elämäntehtäväkseen kiusata, häiritä ja pilata kaikki mahdollisuuteni sovitukseen, Cented suree.

Entisen huippupelaajan mukaan häiriköinti on saanut hänet ahdistumaan, kohtelemaan itseään kaltoin ja pelkäämään edes avata tietokonetta. Siksi hän on päättänyt vetäytyä.

– En voi julkaista mitään ilman häirintää. Kaikki ilo, jota olen koskaan kokenut Fortnitesta tai olemalla Cented, on poissa ja nykyään pelkkää painajaista.

Osa hyvästeli Centedin pahoillaan hänen puolestaan, mutta riitti heitäkin, joiden mielestä hän ei suhtautunut tekosiinsa riittävällä vakavuudella.

Kanadalaishuippu ehti saavuttaa viidesti hopeasijan Fortnite Champion Series Grand Finals -otteluissa vuosina 2020-2022.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Cented / Instagram