SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Haastattelussa yksi Suomen suosituimpia streamaajia Miika “monniRS” Sihvonen
  • Toimitus

Haastattelussa yksi Suomen suosituimpia streamaajia Miika “monniRS” Sihvonen

julkaistu: 13.11.2018 12:20

Pelaajat.com haluaa tuoda myös kilpapelaamisen ulkopuolelta esiin ilmiöitä, jotka liittyvät pelaamiseen. Tällä kertaa haastattelussamme on yksi Suomen suositumpia streamaajia, Miika “monniRS” Sihvonen.

Runescapea englanniksi streamaava Sihvonen streamaa twitchissä kanavalla monniRS, osoitteessa twitch.tv/monnirs. 27-vuotias Haapajärvellä asusteleva Sihvonen saa elantonsa livelähetyksistä. Hänen kanavaansa seuraa peräti yli 61 000 ihmistä! Päätimmekin kysellä miten mies on juurikin Runescapea päätynyt lähettämään ja millaista on streamata englanniksi.

Teemme jatkossa yhteistyötä monniRS:n kanssa ja hänen streamissaan tullaan kuluvan kuukauden aikana näkemään myös giveaway-tapahtuma. Uutisoimme tarkemman ajankohdan lähemmin!

Esittely

Nimi? Miika Sihvonen
Ikä? 27
Kotipaikkakunta? Haapajärvi
Harrastukset? Kuntosali, videopelit, juokseminen
Opiskelu? Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelut kesken, valmistunut ammattikoulusta kirvesmieheksi
Tulevaisuuden suunnitelmat? Tulevaisuus näyttää. Kiinnostusta olisi tietokone alalle / täyspäiväiseksi striimaajaksi

Runescape

Millon aloitit pelaaman Runescapea?

2005 Vuoden alussa, eli lähes heti kun ensinmäisen tietokone saatiin taloon.

Mikä sai johti päätökseen, jotta streamauspelisi on juuri Runescape?

Koulukaveri suositteli peliä, jonka jälkeen ajattelin yrittää ja näin siihen jäätiin koukkuun.

Mikä kiinnostaa eniten Runescapessa?

RuneScapessa ehdottomasti kiinnostaa eniten PVP, eli player versus player. Tämä siis tarkoittaa toisia pelaajia vastaan tappelemista ja mahdollisesti hänen hahmonsa tappamista hänen tavaroistaan. Seuraavaksi tulee vaikeat Pvm-haasteet joita pelissä myös on ja joihin päivitykset on nykyään painottuneet suuresti. Valitettavasti.

Klaanitausta?

Varmaan ainoa mainitsemisen arvoinen on Unlimited pelin kulta-aikoina, johon liityin noin vuonna 2007. Unlimited oli lähes täysin suomalainen tiimi ja jonka lähes jokainen sillon pelannut tietää varmaankin. Nykyään olen täysin soolo-pelaamisen kannalla, kun mielestäni tämä vaatii enemmän taitoa, jotta pystyy tappamaan toisen pelaajan.

Mitä muutoksia toivoisit peliin?

Toivoisin ranked-tapaista PvP -arenaa, jossa toisen pelaajan voittamalla saisi paremman rankin ja sitä kautta haastavempia vastustajia eteensä. Näin ollen myös lisää pvp-sisältöä peliin.

Mistä muutoksista olet tykännyt?

Wildernesiin lisätyistä sisällöstä, Revenant-luolasta, sekä myös pelin yhdestä haastavimmista PVM-bossista, jolta saa pelin parhaimman viitan, joka on noin alle 1% pelaajista hallussa.

Miten toivoisit skenen kehittyvän?

Toivoisin pelin kasvua takaisin näihin “kulta-aikoihin”, jolloin pelaajia oli +200,000 onlinessä lähes päivittäin. Peli on kuitenkin kohtuu hyvin nousussa , kiitos mobiili-runescapen julkaisun, jonka ansiosta rikoimme yli 143,000 pelajan määrän onlinessä parhaimmillaan. Tämä tapahtui oldschool Runescape-versiossa viime viikolla.

Runescape on myös yllättävän suosittu Suomessa ja toivoisin suomalaisia servuja. Suomalaiset ovat myös voittaneetkin 4 Deadmanmode-turnausta, sekä Jagex-turnauksessa 1v1, sekä 5v5 osioissa.

Mitä toivoisit Jagexilta?

Toivoisin että saisimme lisää pvp-turnauksia erikseen soolopelaajille, sekä tiimeille omat erikseen deadmanmoden sijaan. Deadmanmode on siis turnaus joita on järjestetty 3 kuukauden välein. Turnaus kestää viikon ja siinä viimeinen pelaaja hengissä voittaa 20,000 dollaria. Tämän voittaminen vaatii siis lähes 18 tuntista pelaamista viikon verran putkeen joka päivä.

Myös monia kavereita tarvitaan auttamaan saamaan parhaat tavarat, eikä taitoa niinkään paljoa. Toivoisin että taidolla olisi enemmän merkitystä pelissä olevissa turnauksissa, kuin pelaamisen määrällä.

Streami

Mikä sai sinut aloittamaan streamaamisen?

Streamaus lähti siitä kun olin juuri muuttanut Kajaaniin, enkä tuntenut kaupungista ketään, enkä omistanut muuta tekemistä kuin pelata runea illat. Eräänä päivänä löysin twitchin ja aloin seuraamaan muutamaa striimaajaa. Huomasin, ettei pelissä tarvitse olla välttämättä edes niin hyvä että voi olla striimaaja. Pääasia on olla hauska tai erikoinen persoona ja huomioi chattia tarpeeksi. Päätin sitten ladata striimausohjelman sekä koittaa mitä tästä tulee.

Missä vaiheessa streamaamisesta tuli työ ja homma vakavoitui?

Alkuun katsojia oli noin 10-50 ensimmäiset kuukaudet ja juonsin striimiä suomeksi. Twitch.tv oli melko uusi asia vielä ihmisille tällöin Suomessa, mutta homma meni hieman isommaksi 2015 lopulla. Runescapeen julkaistiin PvP-versiolle omat deadmanmode-serverit, eli serveri jossa pystyi toisia pelaajia tappamaan lähes joka paikassa, ja siinä onnistuttua sai toisen pelaajan tavarat pankista sekä päältä.

Näillä servuilla striimatessa katsojamäärät nousivat ja näin chatissä paljon englantia, joten tein päätöksen että vaihdan kielen englantiin. Oletin kutitenkin että jokainen suomalainen ymmärtää samanverran englantia kuin minäkin ja samalla halusin parantaa kielitaitoa.

Striimausta en itse halua pitää työnä, vaan enemmänkin harrastuksena ja hauskanpitona samalla kun pelailen videopelejä. Ensinmäisen kerran päätin työkseni striimata 2016 kesän, kun tuntui että töiden jälkeen ei jäisi aikaa tarpeeksi katsojille ja tukijoilleni.

Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät streamin suhteen? Näemmekö muita pelejä / muuta contenttia kuin IRL + Runescape?

Streamin tulevaisuus riippuu tosi paljon mitä uudistuksia Runescapeen tulee, sekä mitä muita uusia pelejä on tulossa. Irl-striimausta uskon lisääväni kuitenkin, sillä sitä kautta on helppo näyttää millaista elämä on pelien ulkopuolella ja näin katsojat ymmärtävät elämää paremmin, sekä pääsee tapaamaan heitä myös.

Muuta streamiin liittyen mistä haluaisit puhua?

Streamauksen kohokohta on ollut Jagexin järjestämä PvP-turnaus, joka oli vuonna 2017 syksyllä. Tässä oli 1v1, 5v5, sekä 20v20 osiot. Tässä tuli menestystä 1v1 osiosta, finaalin voitin 1-3 lukemin ja striimasin myös tämän ja parhaimmillaan katsojia oli yhteensä 15,000 katsomassa finaalia.