SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
pasi shipa piiparinen
  • Toimitus

Haastattelussa Paladins -pelaaja Pasi “Shipa” Piiparinen

julkaistu: 16.11.2018 14:28

Mitä pelejä olet pelannut aiemmin ja millä päädyit lopulta valitsemaan Paladinsin?

Pienestä asti tullut pelattua monia eri pelejä, mm. CS, GW, WoW ja League of Legends, jota pelasin semi-professional tasolla. Päädyin paladinssiin sen closed beta aikana, kun odottelin overwatch beta keytä, mutta kun ensimmäisen kerran pelasin paladinssia se tuntu niin hauskalta että overwatch unohtu siinä samalla

Virtus.Pro:ssa pelaa myös Pietro “PERDO” Eronen ja olette väistämättä suomen paras Paladins duo. Oletko pelannut ihan alusta asti PERDON:n kanssa samoissa klaaneissa ja mitä kautta olette tutustuneet?

Juu ihan päiväkodissa jo duottiin perdon kanssa hiekkalaatikolla. Tunnettu niin kauan kun pystyn muistamaan. Ala asteella kesälomalla asetin herätykset silleen että kun vanhemmat lähtee töistä, herätän perdon soitolla ja lähettiin Guild Warsia grindaamaan. Siitä lähtien duottu pelejä.

Kun puhutaan Paladinsista, väistämättä joku ottaa aina puheeksi Overwatchin, mitä mietteitä tästä? Oletko pelannut Overwatchia?

Ostin Overwatchin ja pelasin sitä joku 20h, mutta ei se napannut läheskään samalla tavalla kun Paladins. Kuullut sanonnan että Paladins on köyhän miehen Overwatch, eikä se haittaa yhtään. Helpompi vaan selittää minkälainen peli se on kun vertaa Overwatchiin, mutta itse gameplay on huomattavasti erilaista ja jokainen joka on pelannut näitä kahta peliä tajuaa että siinä on paljon enemmän eroja mitä silmä kertoo

Noin vuosi sitten Hi-Rez Studios aloitti yhteistyön WESA-järjestön kanssa ja tämän seurauksena moni huippuorganisaatio perusti oman tiiminsä Paladinsiin. Onko tämän seuraksena tai muutenkin scenessä näkynyt muutosta viimeisen vuoden sisällä?

Kasvua on scenessä näkynyt, uusia pelaajia putkahtaa sieltä täältä. Oletettavasti WESA on osa syy kasvuun, mutta itse pelikin on kehittynyt ja huomattavan paljon uusia championeja ilmestynyt, joka on kanssa tuottanut kasvua

Miltä näkymät mielestäsi Paladinsin osalta tällä hetkellä näyttävät? Ja mitä muutoksia toivoisit?

Ei ole vielä ensi kaudesta kerrottu mitään, mutta eiköhän jotain julkaista Dreamhackeillä. Itsellä on vielä reilusti toivoa Paladinssin suhteen, enkä halua luovuttaa pelin kanssa. Toivon että Evil Mojo Games pitää lupauksensa ja keskittyy bug-fixeihin, uutta contenttia ei pidä lopettaa mutta voisi hidastaa, jotta keskittyminen olisi bugeissa ja ukkojen balancessa enemmän.

Viime vuonna Paladinsissa järjestettiin ainakin yksi Nations Cup ja kuuluitte PERDO:n kanssa suomen maajoukkueeseen, joka voitti tuon turnauksen. Onko Nations Cup haudattu sen jälkeen vai nähdäänkö suomen maajoukkuetta vielä tositoimissa?

Toivon että Nations cuppi tulee vielä, mutta tuntuu että se on haudattu. Suomen joukkue näyttäs kovalta ihan myös nations cupin ulkopuolella. Mutu ja Spunkki on todella mukavia kavereita, että niitten kanssa pelaaminen ei ole mikään ongelma.

Selvisitte viime lauantaina karsinnoista neljän parhaan joukkoon ja tästä palkintona pääsette perjantaina starttaaviin Paladinsin MM-kisoihin. Lauantaina matsi SK Gamingiä vastaan oli todella tiukka, oliko teiltä taktiikkaa päästää kaksi kertaa SK Gaming 3-1 johtoon mapissa ja nousta aina kuilun partaalta 4-3 voittoon? 😉

Ei se kyllä taktiikkaa ollut hävitä ensimmäisiä pointteja, mutta erittäin tyytyväinen tiimistä ja miten jokasella kesti pokka sellasen paineen alla vielä tulla takas ja voittaa. Ei ollut meidän vahvinta peliä, mutta onneksi se riitti tällä kertaa.

Karsinnat pelattiin Atlantassa ja finaali pelataan myös Atlantassa DreamHack -tapahtumassa? Miten olette viikon viettäneet siellä ja onko tullut paljon treenattua?

Hirveesti treeniä täällä ei saa, ellei sit lähe battle & brewiin (gaming club) pelailemaan. Ennen pelejä tunti warmuppia ja sit peleihin. Aikalailla chillailua hotellilla ja jauhetaan juttuja eri tiimien kanssa. Muutamat olut jos seuraava päivä on vapaa peleistä. Käyty myös syömässä eri paikoissa tiimin kesken.

Kohtaatte perjantaina MM-kisojen ensimmäisellä kierroksella NaVin, jossa pelaa myös kaksi suomalaista, Kari “Mutu” Parviainen sekä Teemu “spunkki” Tenhunen. Mitä mietteitä tuosta matsista?

Tulee olee kova vastus, NaVi on kaksinkertanen maailmanmestari ja PPL seasonii kattoen ne ei meinannu luopuu tittelistä. Meillä ei oo paineita tähä matsiin mennessä ja otetaan siitä hyöty irti. Pelataan meidän omaa peliä ja tehdään parhaamme, voitto ei todellakaan mikään mahoton juttu kuitenkaan ole, vaikka jotkut niin luulee.