SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Haastattelussa eilisen ottelun sankari Lelu Ojansivu
  • Toimitus

Haastattelussa eilisen ottelun sankari Lelu Ojansivu

julkaistu: 07.01.2019 17:43

Suomen miesten lentopallomaajoukkue nappasi eilen todella hienon 3-0 voiton Tanskasta ja varmisti paikkansa kesän EM-kisoihin. Ottelun suuriin sankareihin kuulu Suomen hakkurina ja parhaana pistemiehenä kentällä häärinyt Olli-Pekka “Lelu” Ojansivu.

Tänään kun savu oli laskeutunut ja mies istui linja-autossa oli meillä mahtava tilaisuus tiedustella Lelun ajatuksia, niin eilisestä ottelusta, kun myös tulevaisuudesta. Mitä mies ajattelee uransa jatkosta ja millaisia ajatuksia tulevat maajoukkuepelit miehessä tällä hetkellä herättävät. Se selviää juuri nyt.

Se on sitten paluu maajoukkueeseen tehty ja aika mallikkaasti. Onnea voitosta ja kisapaikasta. Mitkä on fiilikset?

– Hyvät on fiilikset. Vaikka vastassa oli vain “Tanska”, niin pelissä oli todella iso panos ja paine. EM-kisapaikka on aina iso asia suomalaiselle lentopallolle!

Vedit sit tuollaiseen ottelun tuohon väliin 24 pistettä ja +17. Mistä moinen vire tuli kaivettua?

– Vaikka kunto ei ollut paras mahdollinen, niin ison panoksen pelit sytyttää aina!

Koko joukkue sai loistoalun otteluun ja ekat kaks erää nähtiin melkoisia karnevaaleja kentällä. Valmistautuminen taisi mennä sitten aivan nappiin?

– Siitä kiitos Mikkelille ja yleisölle! Jos hallissa on yli 2500 henkee, niin se sytyttää varmasti koko jengin.

Mikä oli näin salaisuus näin onnistuneeseen valmistautumiseen?

– Kaikki tiesivät panokset ja sen mukaan vedettiin koko lyhyt valmistautuminen.

Tänään kentällä nähtiin ehkä monelle harvemmin lentopalloa seuraavalle ihmiselle vähän erillainen Ojansivu. Lyönti ja syöttövalikoimaan on tullut selkeesti vähän teknisempiä kikkapelejä mukaan, tai ainakin osa voimasta on korvattu järjellä. Kutsutaanko tuota nyt sitten kokemukseksi?

– Kai sitä voi kutsua myös kokemukseksi :-D. Kyl mä oon nykyään enemmän kikkailija, kun voimalyöjä. Tietenkin tilanne muuttuu snadisti, kun kunto on 100%.

Kerminen kuulutti ennen ottelua syöttö/vastaanotto pelin tärkeyttä. Tänään tämä osa-alue taidettiin merkata Suomen hyväksi noin 100-0. Siinä taitaa hakkurinkin elämä olla vähän helpompaa?

– Joo, se on muutenkin meiän pelin selkäranka, että syöttö-vastaanotto toimii. Kyllähän se munkin elämää helpottaa, kun pallo on kupissa ja keskari saa sidottua vastustajan keskarin.

Sun jalan tilanteesta on nyt paljon ollut puhetta ennen Tanska-ottelua. Taitaa alkaa koivet olemaan kunnossa, vai vieläkö tarvitaan paljon droppia, että saadaan mies kannettua kentälle?

– Nilkka tuntu ihan ok:lta ja eilen pärjättiin perus Buranalla. Nyt nilkka pysyy toivottavasti semmosessa kunnossa, et pystyy vetään reenit taas täysillä!

MM-kisat jäi ymmärrettävästi väliin muuttohässäköiden ja perhesyiden takia. Nyt on jonkin aikaa asuttu Suomessa. Onko elämä muuttunut paljon?

– On tosi paljon! Ulkomailla arki on täysin erilaista kun Suomessa. Suomessa vaimo käy duunissa ja lapset hoidossa/eskarissa. Suomesssa lapsilla on kaverit ja paljon tekemistä – ulkomailla sun pitää keksiä tekemistä koko ajan, että lapset ja vaimo pysyy ees jotenkin järjissään. Itekkin pystyy tekeen muutakin, kun pelaan lentopalloo ja se on myös tärkeetä mun pääkopalle.

Mitä ajatuksia herättää tällä hetkellä ensi kesän maajoukkueottelut ja EM-kisat?

– Mukana ollaan! Tietenkin eka keskitytään Savo Volleyn loppukauteen ja kauden jälkeen hoidetaan nilkka kondikseen.

Maajoukkueen kannattajilta on tullut jonkin verran fanikysymyksiä, joten niistä nyt kolme läväytetään tähän.

Millaista oli pelata Iranissa?

– Todella erilaista. Iranissa ei oo mitään länsimaalaista! Pukeutuminen on erilaista, esimerkiksi meikäläinen ei saanut käyttää shortseja ja vaimolla piti aina olla pitkät vaatteet + huivi päässä. Ihmiset on todella mukavia ja perheestä pidettiin huolta.

Vaikka seuralla oli rahavaikeuksia, niin kokemuksena kannatti mennä!

Onko ulkomaan kentät nähty, vai vieläkö on haluja pelata ulkomailla?

– Haluisin pelata vielä ulkomailla, mutta oon päättänyt, et loppu ura mennään perhe eellä. En pystyisi reissaamaan yksin!

Mitä tavoitteita Ojansivulla on jatkossa lentopalloilijana?

– Tavoite on edelleen olla Suomen paras pelaaja. Tiedän sen olevan mahdollista ja sen eteen tehdään edelleen hommia!