SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Haastattelu: XartE kertoo miksi doto päätti lähteä HAVUn CS:GO-joukkueesta
  • Juuso
    Syngelmä

Haastattelu: XartE kertoo miksi doto päätti lähteä HAVUn CS:GO-joukkueesta

julkaistu: 28.02.2023 17:21

 

Fragsterin tekemässä haastattelussa HAVU:n CS:GO-joukkueen päävalmentaja, Mikko “xartE” Välimaa avaa syitä Joonas “doto” Forssin lähdön takana sekä omia näkemyksiään Suomi-CS:n nykytilasta.

Xarten mukaan doton lähtö oli nähtävissä. Joukkue ei kyennyt nauttimaan pelistä, kun ongelmia löydettiin aina vain lisää.

— Keskityimme liikaa tuloksiin. Jokaisen pelatun ottelun jälkeen yritämme korjata kirjaimellisesti kaiken. Tällaisella ajattelutavalla ongelmia löytää pienimmistäkin asioista, eikä se ole hyväksi joukkueen asenteelle ja jaksamiselle, xartE avaa.

XartE kehuu ja ruoskii dotoa seuraavassa lauseessa.

— Doto on erinomainen pelaaja ja hänellä on paljon halua menestyä ja olla parempi. Tämä johtaa kuitenkin usein siihen, että hän on turhan ankara joukkuetovereilleen, XartE paljastaa.

Koko Suomesta CS:GO-maana puhuttaessa XartE nostaa esille yhden tärkeän asian, johtajien puutteen.

— Meillä on Suomessa hyvä määrä nuoria, taitavia pelaajia. Ongelmamme on siinä, että meillä ei ole pelaajia ja ennen kaikkea johtajia, jotka auttaisivat näitä nuoria pelaajia saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Jotkut pelaajat ovat myös ylimielisiä ja syyttävät mieluummin muita, kuin edes vilkaisisivat peiliin, xartE sanoo.

XartE haluaisi tarjota nuorille pelaajille enemmän näytönpaikkoja kotimaan LAN-turnausten muodossa. Hänen mukaansa LAN-turnauksia järjestetään vuosittain suhteellisen vähän eivätkä nuoret ja tuntemattomat pelaajat saa kisakutsuja näihin tapahtumiin.

Lähde: Fragster | Kuva: xartE