SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Haastattelu: Suomalainen Counter-Strike-joukkue Enhanced vietti bootcampin Pelaajatcomin pelitalolla
  • Sauli
    Rautiainen

Haastattelu: Suomalainen Counter-Strike-joukkue Enhanced vietti bootcampin Pelaajatcomin pelitalolla

julkaistu: 11.06.2023 15:30

Suomalainen CS:GO-joukkue Enhanced vietti bootcamp-leirin Pelaajatcomin pelitalolla Jyväskylässä. Viikonlopun kestäneen pelileirin tarjosi joukkueelle Pelaajatcomin yhteistyökumppani Dr.Pepper.

Bootcamp on ollut pelaajien mieleen.

“Täällä on kaikki mitä voisi tarvita, kuten hyvät koneet ja nukkumatilat samassa huoneistossa. Ainoa mikä puuttuu on sauna”, joukkuelaiset kertovat.

Toisen leiripäivän, lauantain, aikana on ehditty pelata harjoitusotteluita ja rentoutua pleikkarin äärellä. Treenaamisen lisäksi viikonloppu on sikälikin tärkeä, että ympäri Suomea asuva joukkue harvoin pääsee näkemään toisiaan kasvotusten.

Enhanced vietti aikaa ja harjoitteli Jyväskylässä perjantaista sunnuntaihin.

 

Enhanced on tehnyt suomalaisyleisöön vaikutuksen viimeistään tänä vuonna, kun tiimi nousi keväällä Pelaajatcom Series Spring 2023 ja Elisa Open Finland Season 4 Finals -turnauksiin. Viimeksi mainitussa tiimi sai vietyä Lantrek-yleisön edessä kartan ykkösantagonistiltaan JANO:lta.

“Lantrekit olivat joukkueen tähänastisen taipaleen paras hetki. Pääsimme lavalle, netti oli parempi, paineita oli yllättävän vähän”, tiimiläiset paljastavat.

Enhanced on iältään todella nuori suomalaisjoukkue, kokoonpanon keski-ikä on vain 18,2 vuotta. Nuorimmat kolme pelaajaa ovat 16-vuotiaita ja vanhin 22-vuotias. Se tuo harjoitteluun omat erityislaatuisuutensa.

“Pelaajien elämäntilanteet ovat erilaisia. On välivuotta, lukiota ja yläkoulua. Näiden elämäntilanteiden ehdoilla järjestämme treenit”, joukkueen valmentaja Riku “r1ksa” Räisänen kertoo.

Tiimi harjoittelee 5-6 päivänä viikossa, kello viidestä yhdeksään. Harjoittelun sisällöstä vastaavat kapteeni Pekko “p3kko” Korkalainen ja valmentaja Räisänen. Treeneihin kuuluu harjoitusotteluita, analyysia, reflektiota ja teoriaa.

“Kun aikaa on rajallisesti, me panostamme laatuun.”

Enhanced harjoittelee lähes joka päivä. Serverin ulkopuolella pelaajien elämäntilanteet vaihtelevat, ja se vaatii reenaamisen suhteen tasapainottelua.

 

P3kko ja r1ksa kokosivat joukkueen nuoren ikäluokan kovista lupauksista. Roolitukset tiimissä ovat pelaajille mieluisat, eivätkä mene ristiin.

“Joukkuetta luodessamme tutkimme nuorempia hyviä pelaajia p3kon kanssa, sillä halusimme nimenomaan kokematonta, hiomatonta talenttia, emme valmiita pelaajia. Nyt p3kko on IGL, Aleksi “millert” Lehtopuu bossi, ja loppujen osalta roolitus on veteen piirretty viiva. Usein Ville “Villeboe” Saarela lurkkaa ja on entrynä, mutta sekin vaihtelee kartan mukaan”, valmentaja Räisänen avaa.

Serverin ulkopuolisen roolituksen osalta AWP-pelaaja millertiä osoittavat kaikki, kun puhutaan joukkueen hupailijasta. “Suu ei koskaan pysy kiinni”, tiimiläiset nauravat. Joukkueessa on myös pelaajia, jotka saattavat puhua harvemmin, mutta suun auetessa tietää, että on sanottavaa.

Enhanced on tällä hetkellä Counter-Strike-uutissivusto HLTV:n maailman ranking-listalla sijalla 222. Tavoitteena on tänä vuonna nousta sadan parhaan joukkueen joukkoon. Sijoitus vaikuttaa samantien myös treenaamiseen, sillä parhaaseen sataan kuuluvat joukkueet saavat enemmän turnauskutsuja ja harjoittelevat keskenään.

“Tälläkin hetkellä päästään harjoitusotteluissa pelaamaan joukkueita vastaan, jotka tulevat ympäri Eurooppaa. Kovia nimiä, joita vastaan ollaan viime aikoina pelattu, on esimerkiksi sAw ja Tricked.”

Pelasivatpa pojat tammikuussa tiukan 13–16 matsin itäeurooppalaista Montea vastaan, joka aloittaa major-taipaleensa ensi viikolla – Challengers Stagen parhaalla “seedilla”! Se on muistutus siitä, että Counter-Strikessa voi nousta nopeasti maailman huipulle.

 

Enhancedin kokoonpanon ovat muodostaneet valmentaja Räisänen (vas.) ja kapteeni p3kko.

 

Maailmanmenestys on Enhancedinkin mielessä, kunhan ensiksi noustaan Suomen parhaaksi joukkueeksi. Se vaatii karttapoolin parantamista, joka on tiimin prioriteettilistalla korkealla. Silloin “paras kolmesta” -ottelut ovat useammin voitettavissa kovia nimiä vastaan.

“Tällä hetkellä Suomen paras joukkue on HAVU. Toiseksi paras on ainakin toistaiseksi ENCE Academy nyt, kun JANO vaihtoi pelaajaa ja siihen sopeutumisessa menee hetki”, joukkuelaiset toteavat yhdenmukaisesti jatkaen, että JANO on tällä hetkellä tiimin ykköstavoite kaataa Suomessa.

Lisäjännitettä JANOa vastaan pelatessa tuo se, että tiimissä  pelaa monen Enhanced-pelaajan roolimalli, legendaarinen suomalaispelaaja Aleksi “allu” Jalli.

Pariisin majoreiden voittajasta Enhancedin pelaajilla on erimielisyyksiä. G2 mainitaan etenkin Nikola “NiKo” Kovacin vuoksi, myös ranskalaisorganisaatio Vitalityn kotiedusta puhutaan. Navikin voi yllättää, mutta Faze vaikuttaa tällä hetkellä heikolta.

Heroic on myös hyvä haastaja, mutta niiltä tuntuu puuttuvan finaaleissa viimeinen kortti.”

Villeboe harjoittelee Pelaajatcomin pelitalolla.

 

Dr.Pepperin tarjoama bootcamp toi Enhancedille mukavaa lisäboostia kohti kesää, jolloin myös Counter-Strike 2 julkaistaan. Joukkue uskoo lähestyvän Counter-Strike 2 -pelin julkaisun hyödyttävän heitä, sillä nuoret pelaajat tottunevat uusiin mekaniikkoihin ja pelityyleihin nopeasti.

Enhancedin pelejä voi seurata Pelaajatcomin lähetysten lisäksi enhancedesports-Twitch-kanavan kautta.

Enhanced CS:GO-joukkue 2023:

  • Riku “r1ksa” Räisänen (valmentaja
  • Aleksi “millert” Lehtopuu
  • Pekko “p3kko” Korkalainen
  • Luka “puuha” Eklund
  • Ville “villeboe” Saarela
  • Teemu “teme” korva