SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Juricille kolmannet potkut Genoasta
  • Toimitus

Genoa päätyi tuttuun ratkaisuun – Taas potkut valmentajalle

julkaistu: 07.12.2018 21:38

Italian Serie A:ssa pelaava Genoa on päätynyt jo tuttuun ratkaisuun, eli antamaan Ivan Jurićille kenkää. Kyseessä ei ole siis vain siitä, että Genoan tuulisella valmentajan paikalla olisi totuttu antamaan valmentajalle kenkää, vaan seuran johto antoi jo kolmannen kerran kenkää kahden vuoden sisään nimen omaan Juricille. Tällä kertaa tilalle palkattiin Italian maajoukkuettakin luotsannut Cesare Prandelli.

Toisaalta kyllä Genoalla oli syytäkin päätyä antamaan kroatialaiselle kenkää, sillä joukkue on viimeksi voittanut ottelu syyskuussa ja silloinkin peräsimessä oli vielä Davide Ballardini. Viiminen niitti kuitenkin Jurićin kolmannelle pestille tuli torstaina joukkue koki erittäin nöyryyttävän tappion kolmannen sarjatason Virtus Entellalle rangaistuspotkukilpailussa ja putosi Coppa Italiasta. 

Edellisetkään Jurićin pestit eivät menneet ihan nappiin

Myös kaksi edellistä Jurićin pestiä Genoassa ovat menneet kokolailla penkin alle ja sen takia tässä alkaakin olemaan hiljoksiin kasassa kaikki keskivertokomedian käsikirjoituksen ainekset. Ensimmäisen kerran mies palkattiin Genoan päävalmentajaksi 28. kesäkuuta 2016. Tuolloin asiat ei kuitenkaan lähteneet aivan liitoon ja kenkää napsahti helmikuun 19. päivä.

Jurićin lähdettyä takaovesta tuli tilalle joukkuetta pelastamaan Andrea Mandorlini. Suurta pelastusta ei todellakaan kuulunut, sillä Mandorliini sai sekaisen seuran vielä enemmän sekaisin omalla persoonallaan. Eipä mennyt kauaakaan kun Mandorliini sai niskaansa vielä pelaajiston vihan, niin miehen pesti jäi vajaan kahden kuukauden mittaiseksi.

Tämän jälkeen oli Mandorliinin vuoro lähteä ja tilalle tuli kukapas muu kuin Jurić. Toinenkin yritys Genoassa jäi kuitenkin vain seitsemän kuukauden mittaiseksi ja kenkää napsahti taas marraskuussa 2017. Sen jälkeen Jurić oli vuoden päivät työttömänä ennen tätä viimeisintä yritystään Genoassa. Olisikohan tämä saaga jo nähty?

(Kuva: Simone Arveda/ANSA via AP)