SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Gaben puolustelee Valven pelien tuttua ongelmaa: “Myöhästyminen on vain hetki. Surkeus on ikuista.”
  • Onni
    Koponen

Gaben puolustelee Valven pelien tuttua ongelmaa: “Myöhästyminen on vain hetki. Surkeus on ikuista.”

julkaistu: 20.11.2023 19:35

Peliyhtiö Valve vietti muutama päivä sitten pelisarja Half-Lifen 25-vuotisjuhlaa julkaisemalla Youtubessa siitä juhladokumentin.

Dokumenttielokuvassa pelin kehittäjätiimi muistelee klassikkopelin syntyä ja aikoja projektin eri vaiheista.

Valven pelien ja päivitysten surullisenkuuluisa myöhästely on edelleen ajankohtainen aihe, ja sitä sivuttiin myös dokumentissa. Half-Lifen oli nimittäin määrä ilmestyä jo marraskuussa 1997, mutta tiimin mielestä peli ei ollut vielä valmis.

Valven perustajan Mike Harringtonin mukaan studiolla oli “tiukka aikataulu” kustantaja Sierran kanssa, mutta lopulta pelin julkaisua päätettiin kuitenkin lykätä: “Sanoimme heille, ettemme aio toimittaa tätä. Ymmärrämme, ettette maksa meille siitä, että jatkamme tämän kehittämistä, mutta teemme sen silti.”

Tässä kohdin Valven toimitusjohtaja Gabe “Gaben” Newell puuttuu keskusteluun: “Late is just for a little while. Suck is forever.” Vapaasti suomennettuna lausahdus kuuluu jotakuinkin näin: “Myöhästyminen on vain pieni hetki. Surkeus on ikuista.”

Hän jatkaa: “Voisimme yrittää pakottaa pelin ulos, mutta emme halua olla sellainen yritys. — …se ei ole suhde, jonka haluamme luoda asiakkaidemme kanssa.”

Peli ilmestyi lopulta vasta vuoden 1998 marraskuussa, yli vuosi sen jälkeen, kuin alun perin oli tarkoitus.

Half-Life oli Valven debyyttipeli, jota saa kiittää muun muassa suosikkipeli Counter-Striken synnystä. Half-Life voitti yli 50 Game of the Year -palkintoa, ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista FPS-peleistä.

Kuva: Valve Lähde: Valve, Pcgamer