SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ei voi olla totta! G2 ja Aleksib tyrmäävästi ulkona CS:GO-huipputurnauksesta
  • Juuso
    Syngelmä

Ei voi olla totta! G2 ja Aleksib tyrmäävästi ulkona CS:GO-huipputurnauksesta

julkaistu: 13.03.2022 02:04

Aleksi “Aleksib” Virolainen palasi sairasloman jälkeen G2:n kapteeniksi, kun joukkue kohtasi ESL Proliigan 15. kauden A-lohkossa Entropiqin eilen illalla.

Virolaisen sairastumisen vuoksi G2 pelasi turnauksen kolme ensimmäistä otteluaan François “AMANEK” Delaunayn kanssa. Joukkue on ollut vaikeuksissa ja kärsinyt tappiot MOUZia ja fnaticia vastaan. Mikäli pudotuspelipaikasta haluttaisiin edes haaveilla, tulisi Entropiq voittaa.

G2:n ja Entropiqin välinen ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Vertigo (Entropiq), Dust2 (G2) ja Nuke.

Vertigo 22–20 (G2)

Suomalaiskapteenin paluu näkyi välittömästi joukkueessa, kun CT-puolella aloittanut G2 siirtyi nopeasti 5–0 johtoon. Entropiq ei kuitenkaan antanut tähtijoukkueen karata ja pystyi voittamaan avauspuoliskon 8–7.

Toisella puoliskolla näytti siltä, että hyvää CT-puolta pelannut Entropiq voittaisi oman karttavalintansa. G2 tuli kuitenkin 15–11 takaa-ajoasemasto jatkoajalle. Avauskartan ratkaisuun vaadittiin kaksi jatkoaikaa, kun G2 voitti avauskartan 22–20.

Avauskartan paras pelaaja oli G2:n venäläistähti, lya “m0NESY” Osipov 1.35 ratingillaan ja 37 tapollaan. Huonommaksi jäi paluun tehnyt Aleksib. Suomalaisen rating oli avauskartassa 0.79 ja tappoja kertyi 22.

Dust2 19–17 (Entropiq)

G2 aloitti karttavalintansa terroristipuolella. Avauspuolisko päättyi niukasti G2:n voittoon 8–7.

Toisella puoliskolla G2:n CT-peli tuntui toimivan, kun joukkue nousi jo 14–7 johtoon. Joukkueella oli vaikeuksia viedä kartta ja ottelu päätökseen. Entropiq nousi tasoihin, jonka jälkeen G2 sai kartta- ja ottelupallon tilanteessa 15–14.

Entropiq vei kartan jatkoajalle ja voitti kartan ensimmäisellä jatkoajalla lukemin 19–17.

Edellisissä otteluissa suurissa vaikeuksissa ollut G2:n bosnialaistähti Nikola “NiKo” Kovač oli karttatappiosta huolimatta Dust2:n paras pelaaja. NiKo keräsi kartassa 35 tappoa ja sai 1.49 ratingin.

Huonoimmaksi jäi avauskartan tapaan Aleksib, joka otti 16 tappoa ja 0.78 ratingin.

Nuke 16–13 (Entropiq)

Viimeinen ja ratkaiseva kartta pelattiin Nukessa. Kartta alkoi Entropiqin kannalta lupaavasti, kun terroristipuolella aloittanut joukkue siirtyi 5–1 johtoon. Tämän jälkeen G2 sai CT-koneistonsa käyntiin. Tauolle lähdettiin G2:n 9–6 johdossa.

Toisella puoliskolla G2 siirtyi 13–8 johtoon, mutta Entropiq nousi jälleen takaa ohi. Ratkaiseva kartta päätyi Entropiqin voittoon 16–13.

Viimeisen kartan paras pelaaja oli NiKo 25 tapollaan ja 1.35 ratingillaan. Huonommaksi jäi Entropiqin Igor “Forester” Bezotecheskiy 16 tapollaan ja 0.67 ratingillaan.

Tappion myötä Entropiq varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Aleksib ja G2 sen sijaan pelaavat huomenna NIPiä vastaan ilman panoksia, sillä he eivät enää voi edetä pudotuspeleihin. Lohkovaiheeseen jääminen on maailmanlistan kolmosjoukkuelle varmasti valtava pettymys.

“A-lohkon pudotuspelijoukkueet ovat nyt selvillä. NIP, Entropiq ja fnatic”, kertoo HLTV-toimittaja Milan “Striker” Švejda Twitter-tilillään.

Yksi suomalainen siis selvitti kuin selvittikin tiensä ESL Proliigan 15. kauden pudotuspeleihin. Freddy “KRIMZ” Johanssonia fnaticissa paikannut Matias “Banjo” Kivistö todisti kykynsä maailmanhuipulla fnaticin kaataessa sekä LookingForOrgin, G2:n että MOUZin.

Hyvin todennäköistä on, että KRIMZ toipuu saamastaan koronatartunnasta turnauksen pudotuspeleihin, mutta Banjon suoritus on ollut kerta kaikkiaan upea.

Lähteet: HLTV, StrikerHLTVorg, G2esports | Kuva: G2esports