SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
G2 vaihtoi CS-kapteeninsa Aleksi Virolaisesta HooXiin – Miten joukkue muuttui?
  • Perttu
    Leinonen

G2 vaihtoi CS-kapteeninsa Aleksi Virolaisesta HooXiin – Miten joukkue muuttui?

julkaistu: 18.09.2022 21:00

Kesätauon kynnyksellä suomalainen CS-kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen sai ilmoituksen G2:lta etsiä itselleen uutta joukkuetta. Samalla kertaa G2 päätyi ratkaisuun tuulettaa joukkuettaan kunnolla, sillä Audric “JACKZ” Jug sai myös luvan katsella itselleen uutta kotia. Tästä alkoivat välittömästi spekulaatiot siitä, kuka ottaa heikosti alkuvuoden 2022 suorittaneen “tähtisikermän” johtaakseen.

16. päivä elokuuta G2:n virallisti asian, joka oli ollut huhujen varassa tuohon asti. Copenhagen Flamesia johdattanut Rasmus “HooXi” Nielsen liittyi joukkueeseen IGL:n paikalle, eli pelinsisäiseksi johtajaksi. Samalla joukkue ilmoitti, että myös Justin “jks” Savage on tehnyt sopimuksen joukkueen kanssa.

Nielsenin hankinta sai välittömästi rutkasti arvostelua osakseen ennen kuin tanskalainen oli saanut vielä otteluakaan vyölleen uudessa joukkueessaan. Syynä olivat HooXin heikot henkilökohtaiset statsit ja epäilykset hänen tasostaan Counter-Striken ykköstasolla. Yhteisö mietti syystäkin, miten heikosti osuva tanskalainen voisi olla oikea ratkaisu johtamaan G2:sta?

Syväluotaus statseihin

Jos vertaillaan ex-Copenhagen Flames kipparin ja Virolaisen statseja, saadaan hieman käsitystä siitä, miksi HooXin hankinta aiheutti arvosteluryöpyn jo ennen ensimmäistäkään ottelua.

HLTV-sivuston “ratingilla” mitataan pelaajan suoritusta tilastojen valossa. 1.00 rating on keskiarvo. Aleksi Virolaisen rating on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana 0.96, kun taas Rasmus Nielsenin vastaava lukema on 0.87. Molemmat ovat siis keskiarvon alapuolella, joka on pelinsisäisille johtajille tyypillistä.

Virolaisen kuolemat/per kierros tilasto näyttää lukemaa 0.65 ja tapot per kierros puolestaan lukemaa 0.64. Nielsenin vastaavat luvut ovat 0.69 ja 0.49 Eli heikommat kuin suomalaisella virkaveljellään.

Verrataan vielä paria tilastoa. Virolaisen keskimääräinen damage per kierros on 74.40 ja impact 1.02, joka mittaa avaustappoja, clutcheja ja multitappoja. Nielsenin vastaavat lukemat ovat 67.70 ja 0.87. Tilastot eivät siis mairittele tanskalaista.

On hyvä korostaa vielä, että pelinsisäisenjohtajan tehtävänä ei ole hääriä tappotilastojen kärjessä ja loistaa joukkueensa kirkkaimpana tähtenä. Hänen ensisijaisena tehtävään on rakentaa käskyillään voittavia kierroksia, reagoida muuttuviin tapahtumiin kesken kierrosten ja ennen kaikkea johtaa joukkuettaan.

Miten HooXin taival alkoi

G2 esiintyi ensimmäisen kerran uudella kokoonpanollaan BLAST Premier Fall Groups turnauksessa, joka pyörähti käyntiin kahdella tappiolla Liquidille ja NaVille, kumpainenkin tiukkoja BO1- otteluita, jotka kääntyivät kuitenkin tappioiksi. Näissä heti ensimmäisissä otteluissa alettiin epäilemään isosti HooXin taitojen riittävyyttä “tähtisikermän” johtajaksi, kun tanskalaisen osuminen yski ja kartat eivät sujuneet.

Jatkopelien toisella kierroksella nähtiin pohjanoteeraus Nielsenilta, kun joukkue kärsi tappion 1-2 Vitalitylle. Kolmeen karttaan tehot 21-50 (tapot-kuolemat), ja ratkaisevaan kolmanteen karttaan Infernoon tehot 2-21, joista ratingiksi muodostui järkyttävä 0.24.

CS-yhteisön meemuttelijat olivat valmiita ottamaan vastaan uuden uhrinsa.

G2 onnistui klaaraamaan tiensä lopulta jatkoon, kun se sai Last Change-vaiheessa revanssin Vitalitysta lukemin 2-1.  Turnauksessa nähtiin kuitenkin tanskalaisen uran heikoimpia karttoja ja otteluita. Näin ollen HooXi oli jo tikun nokassa, klippejä ja meemejä pyöri ympäri internettiä.

Seuraavat ottelut koittivat kuitenkin jo pian, kun ESL Pro League Season 16 B-lohko pyörähti käyntiin Maltalla. HooXi:sta oli tullut katsojien ja fanien silmätikku heikosti menneen Blastin jälkeen, jokaista Nielsenin ottamaan tappoa juhlittiin Twitch-lähetyksissä kuin voittoa. G2 otti sosiaalisessa mediassa huomiosta kaiken irti ja sai käännettyä alunperin pilkalliseksikin tarkoitetun HooXi-puheen positiiviseksi meemiksi.

Näin sai alkunsa myös GIGACHAD-ilmiö. Tanskalaisen jokaisen suorituksen, hyvän tai heikomman jälkeen alettiin lähetyksissä spämmätä GIGACHAD-emojia.

ESL Pro Leaguessa tästä ilmiöstä tuli kuitenkin totta. HooXi kipparoi joukkueensa historiallisella tavalla oman lohkonsa voittoon, häviämättä ainuttakaan karttaa. FaZe Clan, Outsiders, BIG, MIBR ja FTW kaatuivat kaikki puhtaasti 2-0.

Ottelut olivat G2:n joukkueelta mahtiharppaus oikeaan suuntaan ja myös tanskalaiselta henkilökohtaisesti todella suuri parannus BLAST:in verrattuna. G2:n kapteeni onnistui kirjauttamaan peräti kuudessa kartassa putkeen yli 1.00 ratingin ja kymmenen voitetun kartan joukkoon mahtui vain yksi huomattavasti heikompi esitys. HooXi pääsi näpäyttämään epäilijöitään ja loi samalla GIGACHAD:sta internet ilmiön.

Analyysia tulevasta

Mitä Rasmus “HooXi” Nielsenin valintaan G2:n kapteeniksi tulee, saattaa kyseessä olla lopulta erinomainen hankinta. Näen tanskalaisen fiksuna pelinsisäisenä johtajana, joka pelaa nöyrästi, antaen tähdilleen tilaa loistaa.

Miehen henkilökohtaiset statsit eivät aina vakuuttaneet myöskään Copenhagen Flamesissa, mutta joukkue onnistui silti menestymään: Tanskalaisrykelmä yllätti monet keväällä edeten PGL Antwerpenin Majoreilla aina neljännesfinaaleihin asti. HooXi onnistui repimään kaiken potentiaalin irti rajallisesta materiaalistaan.

Nielsen on palauttanut mielestäni myös peli-ilon joukkueensa ykköstähden Nikola “NiKo” Kovacin kasvoille. Bosnialainen onkin tehnyt tuhojaan servulla jälleen normaalisti kapteenin vaihdoksen jälkeen. Todennäköisesti Nielsenin pelikirja sallii tähtipelaajalleen huomattavasti vapaamman roolin kuin mitä Virolaisen pelikirja salli. Tämä lienee elinehto NiKon kaltaiselle pelaajalle, joka elää ja kuolee itseluottamuksensa kautta.

Olivat syyt missä hyvänsä, on joukkueen yleisessä ilmeessä pitkästä aikaa paistanut vapautuneisuus ja hyvä fiilis. Virolaisen viimeisinä kuukausina tätä ei nähty, vaan pelaajat NiKo etunenässä, keskittyivät lähinnä kiukutteluun.

On toki myös sanomattakin selvää, että “HooXin” täytyy pystyä esiintymään henkilökohtaisesti vähintäänkin tyydyttävällä tasolla. Vaikka olisit minkälainen taktiikkavelho, täytyy CS:GO:ssa pystyä itse tuottamaan myös impactia. Jos taso laskee liikaa, joutuu tanskalaisen joukkue pelaamaan periaatteessa alivoimalla jokaisen kierroksen.

Tulevaisuus näyttää minne asti G2:n uusi joukkue etenee, mutta joukkue on antanut nyt myrskyvaroituksen EPL:ssä. HooXi ja hänen joukkonsa jahtaavat nälkäisinä ensimmäistä kannuaan vuodelle 2022, ja vastustajien olisi syytä olla varuillaan.

Kuva: G2