SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
G2 on CS:GO-suurturnauksen mestari – Finaali ENCEä vastaan kesti viisi tuntia
  • Toimitus

G2 on CS:GO-suurturnauksen mestari – Finaali ENCEä vastaan kesti viisi tuntia

julkaistu: 06.08.2023 22:36

G2 on voittanut CS:GO-pelin mahdollisesti viimeisen merkittävän pokaalin, IEM Cologne -huipputurnauksen.

Finaalissa kaatui suomalaisorganisaatio ENCE “paras viidestä” -tyylillä pelatussa sarjassa, jossa tarvittiin lopulta neljä karttaa, Nuke (16–14), Mirage (16-10), Anubis (13-16) ja Ancient (16-9).

G2 oli selkeästi parempi joukkue, vain Anubiksessa ENCE sai määritellä pelin rytmiä selkeästi. Parhaaksi pelaajaksi valittu Nikola “NiKo” Kovac voitti IEM Cologne -pokaalin ensimmäistä kertaa urallaan ja kommentoi ottelun jälkeisessä haastattelussa, että se auttoi lieventämään pettymystä CS:GO:n Major-turnauksen voittamisen suhteen.

Pokaali todennäköisesti rauhoittaa myös monen CS-yhteisön jäsenen puheet siitä, että G2:n olisi pitänyt tehdä kokoonpanossaan muutoksia kesätauolla. Etenkin IGL Rasmus “HooXi” Nielsen on saanut lunta tupaan. Oli mitä mieltä kapteenista tahansa, nyt hän on voittanut IEM Katowice ja IEM Cologne -turnaukset – puolen vuoden aikana.

ENCE pelasi koko turnauksen erinomaisesti, kaataen maailman ykkösen ja kakkosen, Vitalityn ja Heroicin. Finaalin varmistuttua joukkue näytti olevan vakuuttavasti matkalla kohti organisaation historian merkittävintä pokaalia.

Vasta “CS:GO:n katedraalin” finaalissa paineet alkoivat näkyä painavina, etenkin oman karttavalinnan, Nuken, mennessä hieman yllättäen vastustajalle heti aluksi. Olihan ENCEllä kartassa ennen Kölnin semifinaaleja 10 ottelun voittoputki.

Lisäksi esimerkiksi Kölnin parhaan pelaajan tittelistä läpi turnauksen kilpaillut, AWP-pelaaja Alvaro “SunPayus” Garcia sai sarjassa vain 0.86 ratingin. Muutkaan ENCEn tähtipelaajista eivät nousseet tällä kertaa ratkaisijan rooliin.

Tosiasia on silti se, että finaalin tappio oli organisaation ensimmäinen syyskaudella; ENCEn kunto on paraikaa maailman kärkeä ja vaikuttaa paranevan entisestäään. Hopeamitali ja 180 000 dollarin palkinto Kölnistä tietää hyvään ENCEn kannalta syksyn turnauksia ajatellen.

Kuva: G2