SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
G2 Esportsin voittoputki katkaistiin CS:GO-huipputurnauksessa
  • Juuso
    Syngelmä

G2 Esportsin voittoputki katkaistiin CS:GO-huipputurnauksessa

julkaistu: 24.02.2023 14:43

 

ESL Proliigan 17. kausi on käynnissä A-lohkon osalta. Maltalla pelattavassa turnauksessa kohtaavat 32 huippujoukkuetta. A-lohkossa pelaavat Outsiders, IHC, MIBR, fnatic, Cloud9, Evil Geniuses, Eternal Fire ja G2 Esports. Kaikki turnauksen ottelut pelataan “paras kolmesta” -periaatteella lukuun ottamatta loppuottelua, joka pelataan “paras viidestä” -periaatteella.

G2 Esports ja Cloud9 kohtasivat eilisiltana A-lohkon ylemmän kaavion välierässä. G2 Esportsilla oli otteluun tultaessa takanaan 16 ottelun voittoputki, joista 13 viimeisintä tulivat LAN-ympäristössä. Alkuvuotta hallinnut G2 Esports lähti otteluun ennakkosuosikkina epävarmasti Katowicessa pelannutta Cloud9:n kokoonpanoa vastaan.

Pelattavaksi kartoiksi valittiin Vertigo (Cloud9), Inferno (G2 Esports) ja Ancient. Cloud9 dominoi avauskarttaa voittamalla ensimmäisen puoliskon terroristipuolella 12–3. Tämän jälkeen G2 Esports ei pystynyt kaventamaan lopputulosta, kun Cloud9 voitti valitsemansa Vertigon selvästi kierrosvoitoin 16–6.

Cloud9:n AWP-pelaaja, Dmitry “sh1ro” Sokolov, antoi myrskyvaroituksen G2 Esportsin AWP-pelaajalle, Ilya “m0NESY” Osipoville ja koko kokoonpanolla pelaamalla kartan peräti 1.99 ratingilla.

G2 Esportsin tähtipelaajalla, Nikola “NiKo” Kovačilla oli puolestaan Vertigossa hyvin, hyvin vaikeaa. Listan kärkipäässä totutusti nähty bosnialaispelaaja pystyi ottamaan karttaan vain viisi tappoa ja hyvin matalan 0.31 ratingin. NiKon saama 0.31 rating on hänen matalin sitten syyskuun 2020.

Toinen kartta, G2 Esportsin valitsema Inferno alkoi Cloud9:n CT-puolella. Tauolle lähdettiin tasaisemmissa tunnelmissa kuin avauskartassa, kun Cloud9 lähti tauolle 9–6 johtotilanteessa.

Toisella puoliskolla terroristipuolelle vaihtanut Cloud9 kasvatti johtonsa tilanteeseen 13–7, jonka jälkeen G2 Esports tuli kierroksen päähen (13–12). Tämän kauemmas G2 Esports ei päässyt, kun Cloud9 voitti toisen kartan kierrosvoitoin 16–12.

Toisessa kartassa hurjassa vireessä oli jälleen sh1ro, joka otti 30 tappoa ja kuoli vain yhdeksän kertaa. Infernosta ratingiksi sh1rolle tuli 1.71. Koko ottelun tilastot olivat sh1rolla täten seuraavat: 57 tappoa, 19 kuolemaa, 107.2 ADR, 86.0% KAST ja 1.83 rating.

 

Cloud9 on täten se joukkue, joka katkaisi G2 Esportsin hyvään alkulentoon lähteneen voittoputken.

Cloud9 varmisti voitollaan paikkansa ESL Proliigan 17. kauden pudotuspeleissä. Se kohtaa A-lohkon ylemmän kaavion finaalissa Outsidersin, joka on niin ikään varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.

G2 Esportsin turnaus jatkuu puolestaan alemman kaavion välierissä, jossa se kohtaa brasililaisen MIBR:n.

Lähde: HLTV | Kuva: G2Esports