SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Furyn ja Wilderin ensimmäisessä pressitilaisuudessa kipinöi! – Ottelu käydään 1.12.2018
  • Toimitus

Furyn ja Wilderin ensimmäisessä pressitilaisuudessa kipinöi! – Ottelu käydään 1.12.2018

julkaistu: 01.10.2018 19:20

Ensimmäinen joulukuuta Los Angelesissa käytävä WBC:n raskaansarjan ottelun pressikiertue alkoi tänään Lontoosta. Deontay Wilder ja Tyson Fury kohtaavat toisensa urallaan ensimmäistä kertaa ja kumpikaan ottelijoista ei ole vielä hävinnyt urallaan kertaakaan.

32-vuotias Wilder on ammattilaisurallaan voittanut 40 ottelua ja niistä peräti 39 tyrmäyksellä. Ainoastaan Bermane Stiverne on pysynyt 2015 alkuvuodesta pystyssä täydet erät pystyssä Wilderia vastaan.

Vastaavasti 30-vuotias Fury on voittanut 27 ottelua ja näistä 19 kappaletta tyrmäyksellä. Hän voitti 2015 Wladimir Klitschkolta IBF-, IBO-, WBO- ja WBO-liittojen raskaansarjan mestaruusvyöt. Hän ei otellut kahteen vuoteen, sillä hänen testeistään löydettiin kiellettyjä aineita. Tarkemmin sanottuna nandrolonia. Hänen serkkunsakin kärysi samoihn aikoihin samasta aineesta. He väittivät syöneensä kastroimatonta villisikaa ja jäämien johtuneen tästä. Kummatkin kielsivät ottaneensa kiellettyjä aineita ja eivät hyväksyneet ottelukieltoja. Kuitenkin joulukuussa 2017 molemmat hyväksyivät kahden vuoden takautuvat ottelukiellot ja he olivat taas vapaita ottelemaan.

Wilder on ollut jo pari vuotta Anthony Joshuan perässä ja kesällä villeimmät huhut olivat takaamassa Joshualle 50 miljoonan dollarin ottelupalkkiota. Wilder olisi hyväksynyt ottelun missä maassa vain, mutta Joshua lopulta perääntyi lähes varmalta näyttäneestä ottelusta. Tämä ottelu olisi yhdistänyt kaikki raskaansarjan vyöt. Fury aloitti luonnollisesti suunsoittonsa myös Wilderin suuntaan, sillä hän oli itsekin jo haukkunut Joshuan pelkuruuden. Koska Joshua ei suostunut ottelemaan Wilderiä vastaan ja Furya vastaan hänen ei nyt kannata otella, saivat kaksikko sovittua ottelun Yhdysvaltoihin.

Furyn motiivi otteluun on toki suuret punnat. Jos hän onnistuu voittamaan Wilderin, tullaan Briteissä näkemään yksi maan historian suurimmista otteluista, kun kaksi kotimaan iskijää ottelisivat vöiden yhdistymisestä.

Tänään nähtiin ensimmäinen kolmesta pressikiertueen kohtaamisesta. Eikä tietty aikaakaan, kun miehet olivat jo toistensa silmillä. Kielenkäyttö oli vähemmän yllättäen rumaa ja tätä suunsoittoa saamme kuulla vielä kaksi kuukautta ennen itse ottelutapahtumaa. Kaksi seuraavaa pressitilaisuutta ovat tiistaina 2.10. New Yorkissa ja keskiviikkona 3.10. Los Angelesissa.

https://www.facebook.com/ShoBoxing/videos/1987412667984174/

Fury ja Wilder olivat heti toistensa kimpussa.

Kuva: BT Sport