SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Frances Tiafoe – Rafael Nadal: Pystyykö synttärisankari yllätykseen?
  • Toimitus

Frances Tiafoe – Rafael Nadal: Pystyykö synttärisankari yllätykseen?

julkaistu: 21.01.2019 19:43

Sunnuntaina vasta 21 vuotta täyttänyt Frances Tiafoe on Australian Openin toinen nuorista yllättäjistä. Hän on ehtinyt matkallaan kahdeksan joukkoon kaatamaan jo Kevin Andersonin, Andreas Seppin ja Grigor Dimitrovin. Helpoista vastuksista ei voi siis puhua, mutta nuori jenkki on pelannut todella vakuuttavaa tennistä.

Samaa voi sanoa Rafael Nadalista. Espanjalainen on palautunut jalkaleikkauksesta mallikkaasti ja hän on ollut tässä turnauksessa täysin ylivoimainen. Jalkoihin on jäänyt mm. Alex De Minaur ja hyvin kautensa aloittanut Tomas Berdych. Nadal ei ole hävinnyt vielä settiäkään tässä turnauksessa, mutta uskomme Tiafoen pääsevän yllättämään vähintään setin verran.

Tiafoe ei ole tuhotonta määrää ässiä tässä turnauksessa hakannut, mutta hänen palautuspelinsä on toiminut. Nadal vastaavasti on onnistunut kaikessa ja varsinkin murtopalloihin hän on pureutunut kiinni tehokkaasti.

Tiafoen voitto tästä ottelusta olisi todellinen jymy-yllätys. Jopa yhden setin voittaminen voi olla kiven takana, mutta tällä kertoimella on pakko yrittää. Tiafoen 3-0 voitto on lähes täysin mahdoton, joten nappaamme mieluusti lapulle yli 3,5 settiä. Sillä on nimittäin huomattavasti suurempi kerroin, kuin Tiafoen +2,5 setin tasoituksella.

Tiafoen pitää onnistua ottelun ensimmäisessä kahdessa setissä viemään yhden setin, tai Nadal rallattelee tästä 3-0 voittoon jälleen kerran. Tiafoen itseluottamus on kuitenkin sillä tasolla, että on helppo luottaa vähintään yhden setin nappaamiseen. Helppo peli nuorelle yhdysvaltalaiselle ei tietenkään ole luvassa, mutta ei myöskään espanjalaiselle.