SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortnitesta olympialaji – hieman erikoisin säännöin
  • Saara
    R

Fortnitesta olympialaji – hieman erikoisin säännöin

julkaistu: 10.05.2023 17:51

Fortnite on nyt virallisesti olympialaji: varta vasten räätälöity ammuntakisa on lisätty Olympic Esports Finals -ohjelmaan.

Kevättalvella Kansainvälinen olympiakomitea julkisti virallisten e-urheilun olympiakarsintojen lajiohjelman, joka sisälsi lähinnä virtuaalista urheilua. Nyt listaa on täydennetty oikeasti isolla nimellä. Tusina Fortnite Champion Seriesin pelaajaa pääsee haastamaan toisensa ammunnassa, josta on luvassa palkinnoksi perinteinen kulta-, hopea- tai pronssimitali.

Ikävä kyllä jokaisesta osallistuvasta maasta ei siis tule edustajaa, eikä peliä edes pelata klassisessa battle royale -tilassa. Sen sijaan kaksitoista ammattilaispelaajaa saa kutsun Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) sääntöjä mukailevaan kisaan Fortnite-saarelle.

Vastaanotto Olympiakomitean suunnitelmille on ollut ristiriitaista. Moni on epäileväinen sen suhteen, kuinka tällainen ihan uusi pelimuoto varsinaisesti kuvastaa kilpa-Fortnitea. Komitea on kuitenkin suunnitelmansa lukkoon lyönyt.

Kaikkien aikojen ensimmäiset e-urheiluolympialaiset järjestetään Singaporessa 22.-25. kesäkuuta. Fortnite ISSF Challengen vuoro on 24. kesäkuuta.

Edelleenkään ohjelmaan ei ole saatu sellaisia kilpapeluun kulmakiviä kuin League of Legends, Valorant taikka CS:GO/CS2. Olympiakomitea tuo elektronista urheilua framille omalla tyylillään.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Epic Games