SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortniten tulot kutistuivat alle puoleen viime vuodesta — Battle Royalet vertailussa
  • Niko
    Nikkilä

Fortniten tulot kutistuivat alle puoleen viime vuodesta — Battle Royalet vertailussa

julkaistu: 09.10.2019 17:07

Markkinatutkimuksia tuottava Edison Trends julkisti aiemmin tässä kuussa raportin, jossa mitattiin suurten Battle Royale -pelien asemaa ja menestystä toisiinsa verrattuna. Listan ykkönen tuskin on kellekään yllätys, mutta selvää laskua on myös jo nähtävissä.

Raportissa vertailtiin peleihin liittyviä ostoja, oli kyseessä sitten peli itse tai sen sisäiset hankinnat. Raportissa ei ilmoitettu pelien tarkkoja tuloja, vaan verrattiin näitä prosentuaalisesti sadan pisteen asteikolla. Dataa kerättiin vuoden 2017 elokuusta tämän vuoden heinäkuuhun.

Tiedossa kuitenkin on, että esimerkiksi Fortnite ansaitsi viime vuonna noin 2,4 miljardia dollaria.

Kuten jo arvata saakkaa, kisaa johti raportin päättymishetkellä Fortnite, joka on yli nelinkertaisesti niin tuottoisa, kuin kilpailijansa PlayerUnknown’s Battlegrounds, Apex Legends ja Call of Duty: Black Ops 4. Perässä kulkeva kolmikko oli tilastoissa melko lailla rinta rinnan, etunenässään täpärästi Apex Legends, toisena Call of Duty ja kolmantena PUBG.

Huomattavaa kuitenkin on, että Fortniten tulot laskivat 52% vuosien 2018 ja 2019 toisten vuosineljännesten välillä. Viime heinäkuun tulot olivat enää vain neljänneksen siitä, mitä ne olivat viime vuoden huipputuloisessa joulukuussa.

Pelien ansiomuodoissa on havaittavissa kaksi selvää leiriä: Fortnite ja Apex Legends ansaitsivat leijonanosansa (83% ja 96%) pelinsisäisistä valuuttaostoista. Sen sijaan Call of Duty ja PUBG niittävät eniten rahaa itse pelien ostoista (69% ja 94%).

Mielenkiintoisena seikkana voidaan myös nostaa esille se, että kaikkein uskollisimmat kuluttajat löytyivät Apex Legendistä; 62% sen pelaajista olivat käyttäneet rahaa peliin tutkimuksen aikana. Pienin osuus mikromaksajia löytyi sen sijaan PUBG-pelaajien joukosta; vain 38%.

Raportin voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Edison Trends, gamesindustry.biz Kuvalähde: Fortnite