SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortniten suosio jatkaa kasvuaan – Nyt Disney haluaa mukaan
  • Perttu
    Leinonen

Fortniten suosio jatkaa kasvuaan – Nyt Disney haluaa mukaan

julkaistu: 10.02.2024 11:22

Epic Gamesin vuonna 2017 julkaiseman Fortniten suosio on lyönyt varmasti kaikki ällikällä. Suosio on kasvanut niin suureksi, että maailman suurimpiin media- ja viihdeteollisuusyhtiöihin kuuluva Disney haluaa nyt päästä mukaan Fortniteen.

The Walt Disney Company tiedotti eilen, että se aikoo sijoittaa 1.5 miljardia dollaria hankkiakseen osuuden Fortnite-julkaisija Epic Gamesista luodakseen Fortnite-tyylisen universumin omistamilleen hahmoille ja maailmoille.

“Uusi ja jännittävä suhteemme Epic Gamesin kanssa tuo yhteen Disneyn rakastetut tuotemerkit ja franchisingit yhdessä valtavan suositun Fortniten kanssa uusissa peli- ja viihdeuniversumeissa.” Kuuluivat The Walt Disney Companyn toimitusjohtaja Robert A. Igerin sanat Disneyn tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että sen uusi pysyvä universumi tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden pelata, katsella, tehdä ostoksia ja olla tekemisissä Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja Avatarin hahmojen ja tarinoiden kanssa.

Asiaa kommentoi myös Epic Gamesin puolelta sen toimitusjohtaja ja perustaja Tim Sweeney:

“Disney oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka uskoi mahdollisuuteen tuoda omat maailmansa yhteen Fortniten kanssa. Nyt teemme yhteistyötä rakentaaksemme täysin uudenlaisen pysyvän, avoimen ja yhteen toimivan ekosysteemin, joka kokoaa yhteen sekä Disney- että Fortnite-yhteisöt.”

Kaikki tämä saa voimansa Unreal Enginestä, joka toimii myös Forniten moottorina. Kyseistä moottoria on käytetty jo aikaisemmin Disneyn kanssa mm. Marvel ja Star Wars toteutuksissa.

Disney Experiencesin puheenjohtaja Josh D’Amaro oli myös luonnollisesti innoissaan tulevasta yhteistyöstä:

“Epic Gamesin alan johtava teknologia ja Forniten avoin ekosysteemi auttavat meitä tavoittamaan kuluttajat siellä missä he ovat, jotta he voivat olla tekemisissä Disneyn kanssa heille tärkeillä tavoilla.”

Disney menestyi viime vuonna loistavasti videopelialalla, kun sen mobiilipelejä ladattiin yli 1.5 miljardia kertaa ja Marvelin Spider-man-pelistä PlayStationilla tuli kaikkien aikojen myydyin supersankaripeli.

Kuva: Disney Lähde: DotEsports