SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortnite ylitti 300 miljoonan dollarin tulot iOS-laitteilla
  • Atte
    Leppänen

Fortnite ylitti 300 miljoonan dollarin tulot iOS-laitteilla

julkaistu: 07.10.2018 18:47

Battle Royale -pelimuodostaan tuttu Epic Gamesin Fortnite sen kun jatkaa kasvuaan. Oltuaan tarjolla vain pari sataa päivä iOS-laitteilla, on Fortnite onnistunut tekemään jo yli 300 miljoonan dollarin tuoton. Luku on todella suuri jopa parhaiten menestyneiden mobiilipelien maailmassa, sillä esimerkiksi Supercellin Clash Royale jäi Fortnitelle jälkeen yli 50 miljoonaa dollaria, tehden 200 ensimmäisen päivänsä aikana iOS:lla hieman alle 250 miljoonaa dollaria. Battle royale -pelien toinen jättiläinen Playerunknown’s Battlegroundsin iOS-versio puolestaan on onnistunut tahkoamaan vain noin 47 miljoonaa dollaria.

Tapauksesta uutisoinut Sensor Towers tiesi myös valaista, että suurin osa, eli noin 65% tuotoista on tullut Yhdysvalloista ja että peli onnistui tuottamaan yli 20 miljoonaa dollaria pelkästään kuudennen kauden alettua. Fortniten kasvu ei muutenkaan näytä hidastumisen merkkejä, sillä se koki kesällä julkaisun myös Android-alustalle. Taktisena vetona Epic tosin jätti pelin julkaisematta Googlen virallisessa Play-kaupassa ja levittääkin sitä sen sijaan omalla sivullaan. Ilmaisepelinä leviävä Fortnite tekee suuret tuottonsa mikrotransaktioilla. Ilmainen pelattavuus on omiaan houkuttelemaan uusia pelaajia, mutta pelin sisäinen valuutta “V-Bucks” täytyy maksaa ns. oikealla rahalla, ellei pelin jatkuva grindaaminen satu maistumaan. V-Buckseja puolestaan voidaan käyttä pelaajahahmojen kustomointiin, kuten asusteisiin ja muihin kosmeettisiin lisäkkeisiin.

Fortnitekin jää tosin kauas Nianticin huippusuositun Pokémon GO:n lukemista. Pokémon GO:lla menikin vain 113 päivää maagisen 300 miljoonan dollarin virstanpylvään saavuttamiseen ja peli tuottaa vielä tänäkin päivänä Nianticille valtavia summia.

Kuva: Epic Games