SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortnite-kehittäjälle yli 500 miljoonan sakko lasten vaarantamisesta ja kuluttajien huijaamisesta
  • Niko
    Nikkilä

Fortnite-kehittäjälle yli 500 miljoonan sakko lasten vaarantamisesta ja kuluttajien huijaamisesta

julkaistu: 20.12.2022 15:00

Yhdysvaltain kauppakomissio (FTC) ilmoitti eilen antaneensa 520 miljoonan dollarin sakon Fortnite-pelin kehittäjä Epic Gamesille. Sakkojen syynä oli lasten verkkoturvallisuutta suojelevan COPPA-lainsäädännön rikkominen ja pelin suunnittelupiirteet, joilla “huijattiin miljoonia tekemään tarkoituksettomia ostoksia”.

Maksetusta määrästä 275 miljoonaa koostuu rikemaksusta ja 245 miljoonaa kuluttajille maksetuista hyvityksistä.

Sakkojen lisäksi Epic Games on määrätty ottamaan käyttöön vahvat yksityisyysasetukset lapsia ja teinejä varten, joissa ääni- ja tekstiviestintä ovat oletusarvoisesti pois päältä. FTC:n mukaan nämä asetukset olivat aiemmin oletusarvoisesti päällä, ja Epic Games oli haluton muuttamaan niitä lasten kokemasta häirinnästä huolimatta. Tämän lisäksi Fortnite keräsi alle 13-vuotiaiden pelaajien tietoja ilman vanhempien tietoa tai hyväksyntää.

Jatkossa Epic Gamesin tulee korjata FTC:n huomauttamat yksityisyysongelmat ja läpikäydä säännöllisiä, kolmannen osapuolen auditointeja.

FTC myös syyttää Epic Gamesia suunnittelutavoista, joilla kuluttajia huijattiin tekemään ostoksia. Se nostaa esille esimerkiksi Fortniten “hämmentävät” näppäinasetukset, jotka komission mukaan johtivat satojen miljoonien dollarien tarkoittamattomiin ostoksiin. Lisäksi Epic Games on komission mukaan lukinnut niiden käyttäjien tilejä, jotka ovat yrittäneet selvittää luvattomat maksut luottokorttiyhtiöidensä kanssa.

Komission artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: FTC Kuvalähde: Epic Games