SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fortnite-huijari jäi kiikkiin – korvaussumma lastensairaaloiden hyväksi
  • Saara
    R

Fortnite-huijari jäi kiikkiin – korvaussumma lastensairaaloiden hyväksi

julkaistu: 15.05.2022 14:11

Epic Games savusti australialaisen Fortnite-huijarin pois pelistä sikäläisen tuomioistuimen kautta. Brandon Despotakis -niminen häiskä myi Fortnite-huijauksia ja pelitilejä muille pelaajille.

Epic lähti nimimerkillä BlazeFN operoivan luihun ajojahtiin viime syksynä. Nyt oikeus katsoi tämän rikkoneen Fortniten EULA-sopimusta sekä loukanneen Epicin tekijänoikeuksia. Pelitalo on jyrkästi kieltänyt tilien myymisen eteenpäin, oli niitä kehitetty sitten huijauksin tai tavanomaisin keinoin.

Despotakis myönsi syyllisyytensä ja twiittasi julkisen anteeksipyynnön:

“Hei kaikki, tässä BlazeFN. Myin äskettäin luvattomia Fortnite-huijauksia ja vaaransin pelaajatilejä. En tee niin enää, koska Epic Games sai minut  kiinni ja aloitti oikeudenkäynnin minua vastaan Australiassa.”

BlazeFN totesi, että on tosiaan myös lakiseikkoja, jotka rajoittavat vastaavien puuhien jatkamista. Hän sovittaa hölmöilynsä rahasummalla, jonka Epic Games aikoo lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

“Haluan pyytää anteeksi Fortnite-yhteisöltä. Toimin laittomasti ja annoin pelaajille epäreiluja etuja niihin verrattuna, jotka pelaavat sääntöjen mukaisesti. En tee näin enää koskaan.”

Despotakis oli myynyt ainakin aimbotteja sekä pelitilejä suoritettujen taistelupassien tai harvinaisten skinien kera. Anteeksipyyntönsä ohessa hän kehotti kanssapelaajia olemaan ottamasta häneen enää yhteyttä kauppojentekoasioissa.

Myös Epic Games julkaisi lausuntonsa tapauksesta. Pelitalo totesi, että vippaskonstit pilaavat reilujen pelaajien kokemuksen, eikä sellaista katsota läpi sormien. Tarkoitus ei ole ostaa voittoja rahalla.

Despotakisin maksamaa korvaussummaa ei kerrottu, mutta Epic lahjoittaa sen Child’s Play -nimiselle järjestölle, joka toimii parempien lastensairaaloiden puolesta.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Epic Games