SEURAA MEITÄ:
×

FORTNITE

ETUSIVU / FORTNITE
Fortniten uusi pelimuoto kerää kritiikkiä – Toisten työn räikeää kopiointia?
  • Niko
    Nikkilä

Fortniten uusi pelimuoto kerää kritiikkiä – Toisten työn räikeää kopiointia?

julkaistu: 18.08.2021 13:30

Epic Gamesin hittipeli Fornite kuuluu vuosikymmenen vaikutusvaltaisimpien pelien joukkoon. Peli on iskenyt valtavirtaan Minecraftin ja Pokemonin tavoin, ja nosti Epic Gamesin yhdeksi maailman tärkeimmistä pelistudioista.

Yksi avain menestykseen saattaa olla pelin kyky muovata itseään uudelleen. Se ei pelkää julkaista lisäsisältöä, joka saattaa ensi alkuun kuulostaa villiltä tai jopa oudolta. Peliin on aiemmin lisätty mm. jättiläisrobotteja, supersankareita, virtuaalikonsertteja ja agenttiseikkailua.

Eilen julkaistiin tiedot Fortniten seuraavasta lisäsisällöstä, joka kuulostaa monista varmasti ennestään tutulta. Kyseessä on Impostors-pelitilta, jossa pelaajien tulee savustaa ulos keskuudessaan piiloitteleva petturi. Petturi taasen häiritsee muiden pelaajien tekemiä tehtäviä, tavoitteenaan eliminoida tarpeeksi monta kanssapelaajaa saadakseen komentokeskuksen hallintaansa. Petturi häviää pelin, mikäli muut pelaajat onnistuvat äänestämään hänet ulos.

Yhtymäkohdat viime vuonna villiin suosioon nousseeseen Among Us -peliin ovat selkeät, vaikka Fortnite lisääkin mukaan omia erikoispiirteitään. Moni onkin pitänyt peliliikettä varsin törkeänä, etenkin kun ottaa huomioon Among Us -kehittäjä InnerSlothin aseman pienenä pelitalona verrattuna Fortnite-kehittäjä Epic Gamesiin.

Myös InnerSlothin perustajin kuuluva Puff kommentoi asiaa sanomalla, että vaikka yhtiö ei ole patentoinut Among Usin pelimekaniikkoja, hän olisi toivonut Epic Gamesin nähneen enemmän vaivaa luodakseen omanlaisensa version pelistä.

Lähde: Epic Games Kuvalähde: Epic Games

Tuoreimmat uutiset: