SEURAA MEITÄ:
×

FORTNITE

ETUSIVU / FORTNITE
Fortnite-kehittäjän riita Applen kanssa jatkuu – Verrattiin hakkereihin, syytettiin varkaudesta
  • Niko
    Nikkilä

Fortnite-kehittäjän riita Applen kanssa jatkuu – Verrattiin hakkereihin, syytettiin varkaudesta

julkaistu: 19.11.2020 09:45

Fortniten kehittäjä Epic Games ja teknologiajätti Apple ovat olleet tukkanuottasilla jo usean kuukauden ajan. Eripura syntyi, kun Apple poisti Fortniten näiden sovelluskaupasta sen jälkeen, kun Epic oli lisännyt peliin mahdollisuuden suorittaa maksuja oman maksujärjestelmänsä kautta. Päätöksen myötä Epic Games haastoi sekä Applen että Androidin sovelluskauppaa ylläpitävän Googlen oikeuteen, syyttäen näitä monopoliaseman väärinkäytöstä.

Prosessi on yhä käynnissä, mutta sen aikana Apple on ehtinyt nostaa vastakanteen Epic Gamesia vastaan, jossa tämä haki yhtiöltä vahingonkorvauksia, vedoten tarkoituksenmukaiseen, taloudellista hyötyä hakevaan häirintään. Applen mukaan Epic Games yritti tietoisesti ja laittomasti hyötyä Applen omaisuudesta. Vastakanteen tarkoituksena oli siirtää Applelle ne tulot, jotka Fortnite oli ansainnut oman maksujärjestelmänsä kautta.

Tiistain istunnossa asiaa käsittelevä tuomari Gonzalez Rogers kuitenkin hylkäsi Applen syytökset. “Ette voi vain sanoa näin. Teillä pitää olla myös faktat sen tueksi, mitä teillä ei ole”, tämä totesi. Applen asianajaja Anna Casey kuitenkin väitti yhä, että “Epicillä on hallussaan varoja, jotka kuuluvat Applelle”, vaikka yhtiö ei ollut tuomarin mielestä todistanut näihin liittyvää omistusoikeutta. Casey myös vertasi Epic Gamesia hakkereihin.

Tuomarin johtopäätös oli, että Applella on omistusoikeus ainoastaan sopimuksenmukaiseen 30% osuuteen Epic Gamesin keräämistä tulovaroista, eikä varoihin itsessään.

Varsinainen oikeudenkäynnin Applen ja Epic Gamesin välillä odotetaan tapahtuvan ensi vuoden puolella.

Lähteet: Courthousenews, CNBC Kuvalähde: Epic Games