SEURAA MEITÄ:
×

FORTNITE

ETUSIVU / FORTNITE
Fortnite-ammattilainen huijaussyytösten alla – Valmentaja vuosi salaisia tietoja
  • Niko
    Nikkilä

Fortnite-ammattilainen huijaussyytösten alla – Valmentaja vuosi salaisia tietoja

julkaistu: 28.11.2019 12:00

Epic Gamesin järjestämä Fortnite Champion Series käynnistyi taas tämän kuun alussa, ja sen finaalit pelataan joulukuun 6.-8. päivä. Turnaussarja jakaantuu kuudelle eri alueelle ympäri maailman, aina Yhdysvalloista Lähi-Ítään.

Viime viikonlopun otteluita on varjostanut poikkeuksellinen kohu. Euroopan semifinaaleissa pelannutta FaZe Clanin Kyle “Mongraal” Jacksonia syytetään huijaamisesta turnauksen aikana. Aiemmin E11 Gamingissa pelannut Erik “Bloodx” Guttormsen julkaisi tiistaina twiitin, jossa hän syytti useita pelaajia ja näiden valmentajia “stream snipingista”, eli turnauksen striimin seuraamisesta ja sen tapahtumien välittämisestä pelaajille.

Asiaa seuranneen keskustelun jälkimainingeissa uutissivusto Dexerto sai haltuunsa videon, jossa Jacksonin esitetään puhuvan valmentajansa Hugh “DestinysJesus” Gilmourin kanssa turnauksen aikana. Tämä on sinällään sallittua, mutta epäilyttäväksi klipin tekee se, että Gilmour tarjoaa siinä mahdollisesti tietoa vastustajien olinpaikasta:

Jackson: “Taisteleeko joku heidän [joukkueen] kanssa?”

Gilmour: “[Ei,?] he menivät Pleasantiin.”

Klippi on katsottavissa täältä.

Jackson ja Gilmour eivät ole vielä vastanneet syytöksiin. Huijaaminen tämän mittaluokan turnauksessa olisi merkittävä rike, sillä viikottaisen 36 000 dollarin palkinnon lisäksi Euroopan Champion Seriesissä on pääpalkintona peräti 300 000 dollaria.

Lähde: Dexerto Kuvalähde: FaZe Clan