SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Flyersille jo kuudes peräkkäinen voitto!
  • Toimitus

Flyersille jo kuudes peräkkäinen voitto!

julkaistu: 01.02.2019 05:45

Boston – Philadelphia 2-3 ja

Flyers otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Bruins ei onnistunut karistamaan vieraitaan kannoiltaan huolimatta siitä, että johti peliä kahteenkin otteeseen. 20-vuotiaalle Carter Hartille Flyersin maalissa voitto oli jo viides!

Tuukka Rask palasi maaliin 12 ottelun tauon jälkeen savonlinnalaisen saatua NY Rangersin Filip Chytilin ahterista aivotärähdyksen taannoin. David Backes pelasi 900.nnen ja Brandon Carlo 200.nnen NHL-ottelunsa

Flyersin kapteeni Claude Giroux torppasi David Pastrnakin nurin Bruinsin ensimmäisessä hyökkäyksessä tsekin yrittäessä harhautusta heti kahden minuutin jälkeen yrittäessään hiipiä Giroux’n selän taakse.

Pastrnak maalasi kauden 29.nnen maalinsa heti Bruinsin ensimmäisessä ylivoimassa, kun Brad Marchand pelasi tsekille poikittaissyötöllä avoimen maalipaikan one-timerilla P-pisteelle ja lätty on verkossa. Liigan toiseksi kovin ylivoimajoukkue Bruins oli maalannut 18 yv-maalia 17 edellisessä pelissään. Liigan keskiarvo on 11 yv-maalia 17 pelissä.

Hallinnastaan huolimatta Bruins ei kyennyt lisäämään johtoaan avauserässä ja kävi kuten niin usein aiemminkin: altavastaaja rokottaa. Tässä tapauksessa Jakub Voracek vapautti pystysyötöllä erän päätösminuutilla Giroux’n läpiajoon ja kiekko oli Raskin takana.

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun verkko heilui toistamiseen Hartin selän takana. Patrice Bergeron vedosta riparin ohjasi verkkoon kukapas muukaan kuin Pastrnak illan toisella ja kauden 30.nnella osumallaan!

Pastrnakille tämä kausi on jo kolmas peräkkäinen vähintään 30 maalin kausi. Kahdella edellisellä kaudella tsekkilaituri on tehtaillut 35 kaappia molempina kausina runkosarjassa!

Flyersin Oscar Lindblom tuikkasi päätöserässä 2-2 -tasoituksen Raskin nokan alta. Kauden  seitsemännen maalinsa tehnyt ruotsalainen on latonut viidessä viime pelissään kolme maalia ja viisi pistettä. Tuota ennen Rask oli ennättänyt torjua Scott Laughtonin rankkarinkin!

Ottelun voittomaali nähtiin jatkoilla, kun Travis Sanheim pääsi iskemään ratkaisun ylivoimalla Marchandin istuessa kolttostaan kampituksesta. Sanheim käytti mainiosti maskina Bruins-pakki Kevan Milleria ja Rask oli voimaton.

 

New Jersey – NY Rangers 3-4

NY Rangers nousi kahden maalin takaa voittoon Devilsin vieraana, vaikka alku lupasi kaikkea muuta kuin ruusuja sen iltapuhteesta. Suomalaisia sukujuuria omaavalla Mika Zibanejadilla oli iloinen ilta sentterin iskettyä hattutempun ja oltuaan mukana kaikissa vieraiden maaleissa!

Blake Coleman torpattiin Marc Staalin toimesta Devils-hyökkääjän kaarteessa Ragsin maalille ja Staal lähti täysistunnolle.

Devilsin ylivoima oli ennen tätä iltaa liigan 18:s kovinta (18.4%) ja vastaavasti NY Rangersin alivoima (26:s) 77.2%:lla.

Henrik Lundqvist teki muutamia loistopelastuksia joukkueensa alivoimassa, mutta Devils onnistui maalaamaan yhdestä riparista Nico Hischierin kaivettua P-pisteellä lätyn vieraiden verkkoon. Sveitsiläiselle nyytti oli kauden 14:s.

https://twitter.com/NJDevils/status/1091130522988937216

Verkko soi toistamiseen Lundqvistin selän takana Devilsin kolmannessa ylivoimassa. Brian Boyle vetäisi ensin tolppaan ja Marcus Johansson syöksyi ensimmäisenä tolpasta kimmonneeseen irtopalaan lyöden lätyn verkon perukoille. Kolmen pelin pisteputkessa (2+1) olevalle Johanssonille osuma oli kauden kahdeksas.

https://twitter.com/NJDevils/status/1091135871854825473

Devilsilla oli kosolti epäonnea avauserän lopussa. Ensin Devils-pakilta Yegor Yakovlevilta irtosi luistimenterä, eikä mies päässyt kontiltaan ylös oman maalin edestä vieraiden pyörittäessä peliä isäntien puolustusalueella minuutin ajan ennen pelikatkoa.

Tuomarin avustamana Yakovlev saatiin lopulta vaihtoon ja peli jatkumaan, kun erää oli jäljellä yhdeksän sekuntia. Heti aloituksen jälkeen Johansson otti jäähyn ja NY Rangers pääsi pelaamaan viimeiset sekunnit ylivoimaa, josta onnistui myös rankaisemaan isäntiä, kun Zibanejad ohjasi Kevin Hayesin siniviivalta lähteneen lämärin Keith Kinkaidin jalkojen välistä verkkoon.

Toisessa erässä Devils selvitti ensin Miles Woodin estämisestä ottaman alivoiman ja Kevin Rooneyn tovi jäähyn jälkeen lataaman ylämummon painumista vieraiden verkkoon esti vain Lundqvistin haamuhanska.

Coleman ei sen sijaan ehtinyt istua jäähyllä kuin 14 sekuntia, kun Zibanejad tasoitti pelin ottelun toisella ylivoimaosumallaan!

Päätöserässä Chris Kreider vei vieraat ensi kertaa johtoon kauden 23.nnella osumallaan p-pisteeltä, joka olisi kyllä ollut Kinkaidin otettavissa.

Devils nousi vielä tasoihin vain minuuttia myöhemmin surullisen hahmon ritarin, Yakovlevin maalattua Johanssonin ja Hischierin esitöistä ketjun katkaistua Ragsin hyökkäykseen nousun sen puolustusalueella.

Rags nousi kuitenkin voittoon pitkän painostusjakson päätteeksi, kun reilu neljä minuuttia oli vielä varsinaista peliaikaa pelaamatta. Voittomaalin upotti hattutempun tehtaillut Zibanejad. Mats Zuccharello antoi ratkaisevan passin.

 

 

Yön tulokset:

Boston – Philadelphia 2-3 ja (B: Rask 38/41 torjuntaa)

New Jersey – NY Rangers 3-4

Winnipeg – Columbus 4-3