SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Fiorentina – Roma: Jääkö Viola Giallorossin jalkoihin?
  • Toimitus

Fiorentina – Roma: Jääkö Viola Giallorossin jalkoihin?

julkaistu: 20.12.2019 16:56

Fiorentina kohtaa Roman Serie A:n myöhäisottelussa Stadio Artemio Franchilla, Firenzessä.

Ilman ykköspelintekijäänsä, Franck Ribeiryä pelaamaan kuukauden päivät joutuva Viola jatkaa kunniakasta taisteluaan tuulimyllyjä vastaan hinatakseen itseään ylemmäs muutaman pinnan päässä vaanivaa putoamisviivaa.

Fiorentina joutuu tulemaan tänään toimeen ilman Federico Chiesaa, joka kantaa taikaviittaa Violassa Ribeiryn poissaollessa. Toisen polven futisniilo ei ole yltänyt likimainkaan omalle tasolleen ja parrat ovat alkaneet päristä siihen malliin jo Firenzessä, ettei niissä paineissa kummoisia tehoja taotakaan. Tuore nilkkavamma pitää Chiesan piippuhyllyllä tänään siviilit päällä.

Edelliskierroksella Violalla kävi varsinainen munkki sarjakärki Interin nuolaistessa jo 1-0 -johtoasemassa ennenkuin tipahti ja vaihtomies Dusan Vlahovic pääsi lisäajalla varkain tasoittamaan loppunumeroiksi 1-1 vastoin kaikkia todennäköisyyksiä isäntien riemuksi Stadio Artemio Franchilla.

Neljännellä sijalla ensi kauden UCL-paikassa tiukasti kiinnioleva Roma kellisti SPALin 3-1 suhteellisen kivuttomasti Stadio Olimpicolla, missä oli tasannut pinnat Wolfsbergerin (2-2) kanssa ja varmistanut täpärästi jatkopaikkansa myös Eurooppa-liigan jatkopeleihin yltämällä lohkonsa kakkosena keväisiin kekkereihin.

Giallorossin keskikentän sielu, argentiinalainen Diego Perotti heilutti molemmissa peleissä pilkulta verkkoa ja Perotti on tosiaan osoittanut osaavansa maalata rankkareista, sillä keskikenttätaituri on osunut kolmesti pilkulta neljässä viime pelissä, kun Veronakin sai tuta miehen kylmäpäisen viimeistelytaidon.

Diego Perotti tekee maalin @3.40 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Maali rangaistuspotkusta @3.25 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Maali lisäajalla @4.70 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Viola on ollut viime kausina Romalle varsinainen kiusankappale, sillä kahtena viime kautena ikuisen kaupungin futisniilot eivät ole kertaakaan täysiä pisteitä siltä ottaneet. Itseasiassa se sai tyytyä Stadio Olimpicolla viimeksi 2-2 -tasuriin, kun Stadio Artemio Franchilla tuli turpiin rumasti 7-1(!). Kautta aiemmin Viola kävi ryöstöretkellä Roomassa 2-0 ja joutui tyytymään kotonaan 1-1 -tasuriin.

Justin Kluivert on yhä roomalaisilta sivussa pitkäaikaispotilaiden Bryan Cristanten ja Davide Zappacostan ohella.

Selvää kuitenkin on, että Roma on näistä joukkueista paperilla huomattavasti kovempi jengi, varsinkin kun isännät pelaavat ilman Ribeiryä. Tosin Inter-tasuri antoi taatusti Violalle uskoa, toivoa ja itseluottamusta. Vastaavasti kolikolla on toinen puolensa: Romalla ei tule myöskään olemaan asennevammaa.

Rolle-setä liputtaa tänään Roman puolesta, joka on ottanut tällä kaudella ainoastaan kerran takkiinsa vieraissa. Vastaavasti Viola on voittanut Artemio Franchilla vain kaksi kertaa koko kalenterivuoden aikana!