SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
FIFA-ammattilaispelaajalle elinikäinen pelikielto – Häpäisi EA:n logon striimissään
  • Niko
    Nikkilä

FIFA-ammattilaispelaajalle elinikäinen pelikielto – Häpäisi EA:n logon striimissään

julkaistu: 10.11.2019 12:26

FIFA 20:n ammatilaispelaaja Kurt ‘Kurt0411’ Fenech sai viime viikolla kokea, kuinka vakavat seuraamukset hetkellisellä tunteenpurkauksella voikaan olla.

Fenech oli jo aiemmin julkaissut Youtube-kanavallaan videosarjan, jossa hän kritisoi pelin julkaisijaa Electronic Artsia. Tilanne kuitenkin karkasi käsistä viime kuun lopulla, kun Fenechin onnistui kaapata Twitch-striimissään tiukka voitto vastustajastaan, HSV Esportsin Nheisenistä. Härski vastustajalle pröystäily muuttui pian EA:n haukkumiseen, joka taasen kruunattiin huivissa olevaan EA:n logoon sylkemisellä.

 

Yllä olevan klipin lisäksi esiin nousi myös toinen klippi, jossa Fenech solvaa EA:ta ja yhtiön henkilökuntaa kohtaan.

EA julkaisi pian tapahtuneen jälkeen tiedotteen, jossa yhtiö kertoi antaneensa Fenechille elinikäisen kilpailukiellon. Yhtiö myös kertoi, että Fenechille oli tämän aiemmin saamien kahden kuukauden pelikiellon (lokakuussa 2018) ja virallisen varoituksen (maaliskuussa 2019) jälkeen sanottu, että rikkeiden jatkuessa myös rangaistuksetkin tulisivat kovenemaan.

“Yllä olevat rikkeet ylittävät sallitun suun soittamisen rajat, sillä kanssapelaajien, EA:n työntekijöiden ja lähetyshenkilökunnan ahdistelu ei ole hyväksyttävää”, tiedotteessa summattiin.

Fenech kommentoi tiedotteeseen omalla vastauksellaan, jossa hän kertoi olevansa järkyttynyt yhtiön vastauksesta. Fenechin mukaan yhtiö soveltaa “sääntöjään” miten haluaa ja hän kuvaili EA:ta “tyranniaksi”. Minkäänlaista anteeksipyyntöä ei vastauksesta löytynyt, vaan sen sijaan Fenech puolusti omaa käytöstään sanoin, joiden  mukaan häntä olisi tietoisesti vainottu. Kielenkäyttöään Fenech oikeutti mm. kritisoimalla taas kerran pelin nykytilaa.

“Minulla ei ole hajuakaan siitä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta sen tiedän, että tämä ‘e-urheilulaji’ on virallisesti kuollut”, Fenech julisti vastauksensa päätteeksi.

Lähteet: Talkesport, Dexerto Kuvalähde: EA