SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
FC Inter – KuPS: Kumpi juhlii Veikkausliigan voittoa?
  • Toimitus

FC Inter – KuPS: Kumpi juhlii Veikkausliigan voittoa?

julkaistu: 19.10.2019 04:34

Veikkausliigan mestaruussarja huipentuu Turun Veritas stadionilla loppuunmyytyyn FC Interin ja KuPSin väliseen otteluun, missä ratkaistaan konkreettisesti tämän kauden Suomen mestaruus.

Turkulaiset ovat savolaisia kaksi pistettä jäljessä, joten mikään muu kuin voitto ei tästä ottelusta kelpaa isännille. Muussa tapauksessa Kuopiossa juhlitaan mestaruutta ensimmäistä kertaa 43 vuoteen.

Ennen maaottelutaukoa pelatulla viimeistä edellisellä sarjakierroksella näytti jo pitkään siltä, että KuPS sinetöisi mestaruuden jo tuolloin kotonaan täyteen sullotulla Savon Sanomat Areenalla, mutta FC Hongan Robert Ivanov päätti toisin tasoittaessaan loppunumeroiksi 1-1 pelin viimeisellä kympillä liukkaan pallon tehtyä tepposet maalinedusruuhkassa isäntien veskarille Otso Virtaselle. Avausjakson päätöshetkillä syntynyt Petteri Pennasen iskemä osuma olisi muutoin riittänyt kruunaamaan savolaiset mestareiksi.

FC Inter tarttui puolestaan oljenkorteensa, kun Veikkausliigan maalikuninkuuden tällä kaudella kirkkaasti vievä Filip Valencic (16) piti huolen Töölössä, että slovenialaishyökkääjän viimeistelemällä ottelun ainoalla nyytillä turkulaiset ryöväsivät täydet pisteet Klubilta.

Vielä Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen jälleen liigaa johtaneet Jose Riveiron suojatit ovat puun ja kuoren välissä, sillä Jani Honkavaaran viimeistä kertaa valmentama KuPS on ollut syksyllä todella vakuuttavassa iskussa ja on hyvin vaikeaa kuvitella sen häviävän tätä ottelua. Seitsemän peräkkäisen voiton jälkeen sattunut työtapaturma eli tasuri espoolaisia vastaan vain viivästytti hiukan väistämätöntä. KuPS juhlii tänään mestaruutta! Hopea ei ole häpeä FC Interille ja himmeimmän mitalin arvostus kasvaa ajan myötä uusiin sfääreihin.