SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
FC Inter – FC Honka: Järkyttävä kerroin!
  • Toimitus

FC Inter – FC Honka: Järkyttävä kerroin!

julkaistu: 28.09.2019 12:01

Veikkausliigan mestaruussarja jatkuu Veritas stadionilla, missä liigakakkonen FC Inter isännöi neljäntenä sarjassa olevaa FC Honkaa.

Jose Riveiron suojatit sössivät kaikki sarjapisteet edellisellä kierroksella Tammelassa Ilvekselle Tiemoko Fofanan viimeisteltyä tuolloin kärkipelissä ainoan osuman lisäajalla. Jo lähes plakkarissa ollut varma yksi piste jäi saamatta ja KuPS nousi voitollaan sarjakärkeen.

Turkulaisten leirissä ei silti kannata missään vaiheessa työntää päätä pensaaseen. Voittamalla kaikki loput kolme otteluaan FC Honkaa, Klubia ja KuPSia vastaan se nappaa tästä kaudesta palkintokaappiinsa mestaruuden.

KuPSin eilinen 2-0 -kotivoitto Ilveksestä tiesi käytännössä sitä, että neljän pisteen päähän savolaisista jäänyt FC Inter tarvitsee tänään käytännössä pakkovoiton FC Hongasta taistellakseen vielä kannusta. Muussa tapauksessa sen tarvitsee ristiä kätensä ja toivoa järkyttävästi muilta apuja. Vain voitolla kaikki on yhä omissa käsissä.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet keskinäiset kohtaamiset kotonaan. Huhtikuussa FC Honka oli 3-2 parempi Tapiolassa ja heinäkuussa FC Inter kaatoi puolestaan espoolaiset 3-1 Veritas Stadionilla Elias Mastokankaan, Filip Valencicin ja Timo Furuholmin nyyteillä.

Turkulaisilta puuttuvat tänään korttitilejään nollaavat keskikentän Aleksi Paananen ja Miro Tenho isäntien puolustuslinjasta.

Kolmesta edellisestä ottelustaan vierasvoitot KPV:stä (1-0) ja Ilveksestä (2-0) sekä kotonaan HJK:n (3-1) kaataneet espoolaiset alkavat herätä mitalitaistoa ajatellen kreivin aikaan. Mikäli FC Honka jatkaisi tänään voittoputkeaan se nousisi jo kolmanneksi tasapisteisiin Ilveksen kanssa ja kukaties voisi vielä tavoitella toistakin sijaa. Alkukauden koomailun takia espoolaiset saavat sen sijaan jättää mestaruustaiston muiden huoleksi.

Vesa Vasaran FC Hongalta ovat tänään sivussa Elmo Heinonen, Mac KandjI ja Rasmus Leislahti. Kolmikon lisäksi Duarte Tammilehdon pelaaminen on enemmän kuin epävarmaa.

Espoolaiset kohtaavat tämän jälkeen vielä KuPSin vieraissa ja IFK Mariehamnin kotonaan, kunnes pillit pistetään pussiin tämän kauden osalta mestaruussarjan suhteen.

FC Hongan viime peleissä laadukasta jälkeä yhdellä repulla ja kahdella maalisyötöllä mieheen tehnyt kärkikaksikko Demba Savage ja Borjas Martin ovat paljon vartijoina vierailta.

Tasurilla espoolaiset eivät tee mitään, joten ottelusta tullee todennäköisesti hyökkäysvoittoinen ja vuodenaikaan nähden tasokas taistelu molemmille joukkueille elintärkeistä sarjapisteistä.

Rolle-setä hyppää Veritas Stadionilla isäntien kelkkaan, jolla on paitsi mestaruuskiimaa myös valtavasti maalintekopotentiaalia Valencicin (15), Furuholmin (10) ja Mika Ojalan (6) tehokolmikon vastattua pitkin kautta 31/36:sta espoolaisten osumista.

Europelit mukaanlukien FC Inter on voittanut seitsemän edellistä kotiotteluaan ja siinä suhteessa se saa aivan järkyttävän suuria kertoimia tänään ja ne on syytä poimia talteen!