SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
FC Honka – HJK: Kauden kolmas Metroderby!
  • Toimitus

FC Honka – HJK: Kauden kolmas Metroderby!

julkaistu: 21.09.2019 00:34

Tapiolan Urheilupuistossa kohtaavat Veikkausliigan mestaruussarjassa kauden kolmannessa ja mahdollisesti viimeisessä Metroderbyssä FC Honka ja HJK.

Kun joukkueilla on vielä sarjaa neljä kierrosta pelaamatta, löytyvät espoolaiset neljänneltä sijalta ja mestaruutta puolustava Klubi sijalta viisi.

Kolme pinnaa vieraitaan edellä oleva FC Honka on jäänyt kärjessä porskuttavasta FC Interistä jo kahdeksan pistettä, mutta himmein mitali siintää enää kolmen pisteen päässä, kiitos viime kierroksella hankitun upean Ilves-vierasvoiton (2-0) ansiosta.

Ilvestä vastaan Vesa Vasaran suojattien kerrassaan upea Mikko Sumusalon ja Borjas Martinin osumien riisuttua Jarkko Wissin paimentamat isännät aseista.

Toisen peräkkäisen voiton nollapelillä ottaneen FC Hongan toista maalia edelsi kolmen minuutin pituinen yhtäjaksoinen pallonsiirtely mieheltä toiselle, joka huipentui maaliin.

Tero Koskelan siirtyminen kesken kauden Klubin luotsiksi ei tehnyt kotimaisen futiksen kestomenestyjästä sen parempaa mitä se oli Mika Lehkosuon aikakaudella, vaan kausi on päättymässä varsinaiseen karilleajoon. Mikäli Klubi sattuisi jäämään vielä europelien ulkopuolelle, kaudesta voisi puhua jo katastrofina. Joukkue on täynnä alisuorittajia, joista ei olla saatu käytännössä missään vaiheessa kautta parasta tehoa irti.

Klubi konttasi viime kierroksella KuPSin vieraana ja Savon Sanomat Areenalla avausjakso oli suorastaan karmeaa katseltavaa vieraiden näkövinkkelistä. HJK:n onneksi Maksim Rudakov oli liekeissä ja esti Klubin maalinsuulla teurastuksen. Toisen jakson esitys oli eheämpää, mutta KuPS voitti lopulta täysin ansaitusti Klubia mairittelevin numeroin 1-0.

FC Honka ja HJK ovat kaataneet kertaalleen toisensa toistensa kotiluolissa, joten Metroderbyjen herruus ratkeaa tänään. Toki joukkueet saattavat kohdata vielä toisensa mestaruussarjan jälkeen pelattavissa Eurooppa-liigapaikan playoffseissa.

Molemmilla on pelattavaa käytännössä enää europaikasta, mikä on yhä molempien saavutettavissa. Mitaleista voi aina haaveilla, mutta haaveilla on tapana kaatua. Kolmen pinnan takamatkalta kylään tuleva HJK on pelillisesti se sama riippakivi, mitä se oli kuukaudenpäivät sitten käydessään edellisen kerran ”böndellä”. HJK on myös se sama joukkue, jolla on tapana tukistaa pikkuveljeään, kun tarve sitä eniten vaatii.