SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
FBI TUTKII CS:GO-SOPUPELIEPÄILYJÄ
  • Juuso
    Syngelmä

FBI TUTKII CS:GO-SOPUPELIEPÄILYJÄ

julkaistu: 11.04.2021 18:00

Elektronisen urheilun komission ESIC:in komissaari Ian Smith on kertonut ESIC:in tutkivan sopupelaamista Pohjois-Amerikkalaisessa MDL-liigassa. ESIC on tehnyt asiassa yhteistyötä eri yhdysvaltalaisviranomaisten, mukaan lukien Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n kanssa.

Smith kuvailee epäiltyä sopupeliryhmää pieneksi, mutta merkittäväksi ryhmäksi. Viranomaiset epäilevät organisoidun sopupelin jatkuneen jo pidemmän aikaa. Smithin mukaan kyseessä olisi varsin perinteinen sopupeli, jossa pelaajia lahjotaan ulkopuolisten tahojen toimesta. Lahjusten myötä ulkopuoliset tahot odottavat vastineeksi lopputulosten peukaloimista esimerkiksi tahallisen häviön merkeissä.

Riot Games mukaan tutkintaan

 

Useat Pohjois-Amerikan VALORANT-ammattilaiset ovat entisiä CS:GO-ammattilaisia. Osaa heistä epäillään sopupelaamisesta Counter-Strike -uransa aikana.

Entisten Rebirth/ChocoCheck -ammattilaisten Sebastian ”retchy” Tropianon, Kevin ”4pack” Przypasniakin ja Carson ”nosraC” O’Reillyn sopupelikeskustelut ovat vuotaneet nettiin. Keskustelusta käy ilmi, että myös kaksi muuta pelaajaa, Alex ”vek” Voynov ja David ”J0LZ” Jolin, hyväksyvät sopupelisuunnitelman.

Lue alta käännös pelaajien keskustelusta.

retchy: Olisi epäilyttävää jos pelaisit koko matsin nimettömänä, mutta jos liityt peliin puolivälissä, se näyttäisi aidolta. Tai ei edes puolivälissä, ihan vaan keskellä ottelua, kun peli on käynnissä liityt mukaan, ”mun internet toimii taas”, menetämme johdon ja se näyttää normaalilta.

4pack: En aio tehdä sitä.

retchy: Kunhan häviämme neljällä tai viidellä kierroksella, se näyttää hyvältä.

4pack: Ja se tosiasia, että et edes sanonut mitään venäjänkanadalaisten pelistä, on vielä tympeämpää, mutta…

retchy: Mitä?

4pack: Miten niin ”mitä”? Et sanonut siitä mitään.

retchy: Mitä tarkoitat?

4pack: Okei, nyt vain esität tyhmää.

retchy: En, olen tosissani. Mistä oikein puhut?

4pack: Mitä meinaat? Puhuin eilen ottelun voittamisesta, että voimme pelata Mytchiä vastaaan playoffeissa. Et sanonut mitään. Tänään tulit TeamSpeakiin ja sanoit, että häviämme ottelun. Siis mitä?

retchy: Olemme suunnittelleet ottelun häviämistä viimeiset viisi päivää. Siinä on eniten järkeä koko MDL-liigassa. He tarvitsevat tämän voiton, me emme. Heidän pelinsisäinen johtajansa on tarkkailun alla ja kun sinä olet pois servulta, se näyttää varmasti aidolta.

nosraC: En tiedä suostuuko vek tarkkailuun.

retchy: Kyllä hän suostuu. Annan hänen käyttää kahta Bitcoin-sivustoa ja jakaa voittojani hänelle noilta kahdelta sivulta. Ja myös J0LZ on asian kanssa ok. Kerroin heilile, että ette missään nimessä kertoisi batterylle tai Saturnille, sen täytyy näyttää totiselta ottelulta.

4pack: Okei, ihan sama. Mutta en tee mitään nimettömänä, kuten sanoin aiemmin.

retchy: Tiedän, eikä sinun edes pitäisi. Sinun pitäisi liittyä takaisin peliin kun menetämme johtoamme, vaikka kolmen peräkkäisen hävityn erän jälkeen.

4pack: Ei helvetissä (nauraen).

retchy: Tärkein juttu on saada kuusi pelaaja näkymään HLTV:ssa, se tulee näyttämään niin hyvältä.

4pack: No, sinä voit hoitaa sen tai jotain, en tiedä.

retchy: Restarttaan ESEA Pro clientin, odota hetki.

ESIC aikoo julkaista lähiaikoina tietoja myös Australiaan kohdistuneista sopupelitutkimuksista. Sopupelit ovat rikos Australiassa, joten ESIC:in on mahdollista esittää syytteet seuraavien 10–14 päivän aikana.

Lähteet: Kotaku, Afkgaming, Juked

Tuoreimmat uutiset: