SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
FaZen tähtipelaaja: “Joukkueet hätiköivät kokoonpanomuutosten kanssa”
  • Juuso
    Syngelmä

FaZen tähtipelaaja: “Joukkueet hätiköivät kokoonpanomuutosten kanssa”

julkaistu: 22.08.2022 10:51

HLTV:n päätoimittaja Milan “Striker” Švejda julkaisi sunnuntaina haastattelun, jossa hän haastatteli maailman parhaan CS:GO-joukkueen, FaZe Clanin, tähtipelaajaa Russel “Twistzz” Van Dulkenia.’

Kysyttäessä kesätauolla tehdyistä kokoonpanomuutoksista, Twistzz jakaa näkemyksiään niiden toimivuudesta, mutta myös kritisoi CS-joukkueita hätiköidyistä pelaajavaihdoksista.

Kysymykset on laatinut Striker, joka on myös laatinut vastaukset Twistzzin haastattelun pohjalta. Voit lukea alkuperäisen haastattelun täältä (englanniksi).

Missä vireessä FaZe on? Oletteko samassa vireessä kuin voittaessanne Kölnin?

– Itse asiassa uskon, että olemme. Kaikki kaipasivat Counter-Strikea pelaajatauolla. Emme pystyneet olemaan erossa toisistamme, joten puhuimme paljon ryhmächateissa. Se tuntui kivalta. Kun palasimme tauolta, tuntui kuin emme olisi koskaan lähtenetkään lomalle. Aivan kuin emme olisi pitäneet lomaa, vaikka pidimme, Twistzz avaa.

Mitä mieltä olet isojen joukkueiden tekemistä kokoonpanomuutoksista?

– Hankala sanoa. Team Vitality kai teki parhaan siirron kiinnittämällä Lotan “Spinx” Giladin ENCEstä, mutta en ole siitäkään niin varma. Minusta tuntuu, että heidän [Team Vitality] suurin ongelmansa on ollut kommunikaatio. G2:n pelaajavaihdos voi hyvinkin olla heille eduksi tulevaisuudessa. Heidän on vain annettava jollekin monista kokoonpanoistaan riittävästi aikaa. Olen todella tyytyväinen, että Justin “jks” Savage on vihdoin löytänyt joukkueen, Twistzz sanoo.

– En pidä siitä, että pelaajatauoilla nähdään niin paljon kokoonpanomuutoksia. Kun niitä tehdään, joukkueet aloittavat kehittymisensä alusta, ikään kuin palaavat alkupisteeseen. Aivan kuin kokoonpanon täyttä potentiaalia ei edes yritettäisi löytää, Twistzz huomauttaa.

Erinomainen osoitus kokoonpanon säilyttävyyden kannattavuudesta on legendaarinen Virtus.pron puolalainen kokoonpano, johon kuuluivat Wiktor “TaZ” Wojtas, Filip “NEO” Kubski, Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski, Janusz “Snax” Pogorzelski ja Paweł “byali” Bieliński. Joukkue voitti CS:GO:n toisen major-turnauksen kotiyleisön edessä Katowicessa maaliskuussa 2014.

Vaikka joukkue pysyi tämän jälkeen kärjen tuntumassa, muut joukkueet menivät ohi. Pitkään yhdessä pysynyt joukkue saavutti kuitenkin major-hopeaa vuonna 2017, jolloin se hävisi ensimmäisen major-mestaruutensa hävinneelle Astralikselle todellisessa trillerissä. Kokoonpano hajosi vuonna 2018, kun TaZ siirtyi sivuun legendaarisen Virtus.plown kokoonpanosta.

Onko Navi edelleen kovin kilpakumppaninne?

– Ehdottomasti. Juuri siitä syystä, että sekä me että Navi olemme pitäneet kokoonpanot samana. Kokoonpanot ovat molemmille joukkueille kuin toinen perhe, mikä näkyy myös tuloksissa, Twistzz sanoo.

Lähde: HLTV | Kuva: Twistzz