SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
FaZe päätti Movistar Ridersin tuhkimotarinan CS:GO-miljoonaturnauksessa
  • Perttu
    Leinonen

FaZe päätti Movistar Ridersin tuhkimotarinan CS:GO-miljoonaturnauksessa

julkaistu: 16.07.2022 22:00

FaZe Clan kesti ennakkosuosikin paineet semifinaaliottelussaan Movistar Ridersia vastaan ja eteni voitolla IEM Colognen finaaliin. FaZe ei jättänyt epäselvyyttä joukkueiden paremmuudesta, voitettuaan semifinaalin puhtaasti 2-0. Sensaatiomaisen matkan Kölnissä tehnyt Movistar Riders yllätti kaikki yltämällä semifinaaleihin asti, samalla joukkue todisti espanjalaisen CS:GO:n heränneen todenteolla henkiin.

Uskomattoman turnauksen pelannut Movistar Riders valitsi omaksi kartakseen Ancientin. Kartta oli pienoinen riski valinta espanjalaisilta, sillä se on karttavalikoiman CT-painotteisin kartta. Tämän lisäksi se on FaZelle vieläpä varsin vahva kartta. Espanjalaiset päättivät kuitenkin luottaa osaamiseensa Ancientin viidakossa. Tällä kertaa se valitettavasti kostautui.

FaZe pääsi aloittamaan kartan siis CT-puolelta ja osoitti puolustuksensa olevan kunnossa Ancientissa. Robin “ropz” Koolin ja Helvijs “broky” Saukantsin johdolla Faze kirjautti avauspuolikkaan nimiinsä 11-4 ja otti tiukan kiinnityksen avauskartan voittoon.

Espanjalaiset saivat omalle CT-puolikkaalleen huonoimman mahdollisen startin, hävittyään pistoolikierroksen. Kun FaZe nappasi vielä kaksi pistoolikierroksen jälkeistä kierrosta, kasvoi ero jo 14-4 lukemiin. Espanjalaiset yrittivät vielä viritellä yhtä uutta tuhkimotarinaa voittamalla seitsemän kierrosta putkeen, kaventaen tilanteeksi lukemat 14-11. Vuori oli kuitenkin lopulta liian iso kiivettäväksi ja FaZe onnistui nappaamaan tarvittavat terroristikierrokset. Avauskartta FaZelle lukemin 16-12.

Toisena karttana pelattiin FaZen valitsema Nuke. Movistar Riders sai hyvän startin CT-puolikkaalleen ja nappasi 4-1 johdon nopeasti. Ensimmäinen raksahdus espanjalaisten selkärangasta kuultiin kuitenkin Nukessa kierroksella numero kuusi. Joukkue hävisi tärkeän kierroksen FaZen puoliostolle, ja hallinta kääntyi hetkessä Finn “karrigan” Andersenin joukoille.

FaZe onnistui saamaan terroristipuolensa kulkemaan erinomaisesti ja siirtyi jo 7-5 johtoon. CT-painotteisessa Nukessa, tämä oli jo erinomainen kierrosmäärä terroristipuolella. Siihen myös FaZen terroristikierrokset jäivätkin, kun Movistar Riders vei loput kierrokset nimiinsä. Huolimatta Movistar Ridersin 8-7 johtoasemasta puoliajalle mentäessä,  espanjalaisten toinen selkärangan raksahdus oli jo hiuskarvan varassa.

Pieni toivon kipinä heräsi vielä Movistar Ridersin riveissä, kun joukkue tasoitti terroristipuolellaan tilanteeksi 9-9, hävittyään puoliskon kaksi ensimmäistä kierrosta. Kipinä kuitenkin sammutettiin nopeasti FaZen toimesta ja espanjalaisten selkäranka katkesi lopullisesti, kun FaZe siirtyi toisella puolikkaalla 11-9 johtoon.

Lopulta FaZe purjehti Nuken CT-puolikkaallaan tyylikkääseen ja varmaan 16-9 voittoon. Ropz ja kokenut Håvard “rain” Nygaard olivat molemmat liekeissä Nuken ydinvoimalassa. Espanjalaisten unelmia finaalista tiukimmin kannatteli Raul “DeathZz” Jordan Nieto, joka kirjauttu komeat 27 tappoa karttatappiosta huolimatta.

Sunnuntaisessa finaalissa nähdään kahden maailman parhaan joukkueen välinen otatus, kun Natus Vincere ja FaZe Clan iskevät yhteen paras viidestä ottelussa. Finaali pelataan klo 17:00 alkaen ja se huipentaa IEM Colognen turnauksen ja samalla CS:GO:n vuoden 2022 avauspuoliskon.

Kuva: Faze