SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
FaZe kruunattiin ensimmäiseksi CS2-mestariksi
  • Juuso
    Syngelmä

FaZe kruunattiin ensimmäiseksi CS2-mestariksi

julkaistu: 22.10.2023 14:11

FaZe Clan ja yllättäjäjoukkue Complexity kohtasivat IEM Sydneyn loppuottelussa. Turnaus oli ensimmäinen huipputason LAN-turnaus Counter-Strike 2:ssa.

FaZe Clan saavutti finaalipaikan etenemällä pudotuspeleihin A-lohkon alemmasta kaaviosta. Pudotuspeleissä FaZe oli välittömästi terävämpänä kuin lohko-otteluissa, kun joukkue eteni loppuotteluun häviämättä karttakaan. Ensin joukkue voitti suomalaisorganisaatio ENCE:n joukkueen 2–0 ja sen jälkeen MOUZ:in niin ikään 2–0.

Complexity eteni loppuotteluun puolestaan B-lohkon alemman kaavion kautta. Pudotuspeleissä joukkue voitti BetBoomin karttavoitoin 2–0 ja yllätti sen jälkeen G2 Esportsin kokoonpanon niin ikään 2–0.

Loppuottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Ottelu venyi aina kolmanteen karttaan saakka. Complexity valitsi avauskartaksi Overpassin, FaZe toiseksi kartaksi Nuken ja ratkaisevana karttana nähtiin Ancient.

FaZe aloitti Overpassin puolustuksessa, kun joukkue voitti finaalin ensimmäisen kartan avauspuoliskon kierrosvoitoin 7–5. Toisella puoliskolla puolustukseen vaihtanut Complexity osoitti olevansa parempi, kun ottelu päättyi joukkueen hyväksi 13–11.

Erinomaisia otteita Nukessa turnauksen aikana esittänyt FaZe aloitti valitsemansa kartan hyökkäyspuolella. Tauolle lähdettiin FaZen johtaessa 8–4. Complexity laittoi FaZen tiukalla myös toisella puoliskolla, mutta FaZe pystyi voittamaan valitsemansa kartan kierrosvoitoin 13–10.

FaZe aloitti ratkaisevan kartan, Ancientin, tehokkaalla puolustuksella, kun tauolle lähdettiin FaZen johtaessa finaalin viimeistä karttaa kierrosvoitoin 9–3. FaZe siirtyi 10–3 johtoon toisen puoliskon alussa, kun Complexity kavensi tilanteeksi 10–9.

FaZe sai tämän jälkeen kartta- ja ottelupallon tilanteessa 12–9, mutta Complexity pakotti ottelun viimeisen kartan jatkoajalle. Jatkoajalla FaZe oli lopulta parempi kierrosvoitoin 19–16.

DHL palkitsi turnauksen parhaana pelaajana palkittiin FaZen virolaispelaaja Robin “ropz” Kool. HLTV palkitsi parhaana pelaajana puolestaan saman joukkueen Håvard “rain” Nygaardin. FaZe palkittiin $100 000 rahapalkinnolla ja paikalla ensi vuoden IEM Katowicen huipputurnaukseen. Complexity sai hopeasijasta $42 000.

Lähde: HLTV | Kuva: Helena Kristiansson, ESL