SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
FaZe Clan on IEM Cologne -mestari – s1mple: “Tämä oli vaikein finaali, jonka olen koskaan pelannut”
  • Onni
    Koponen

FaZe Clan on IEM Cologne -mestari – s1mple: “Tämä oli vaikein finaali, jonka olen koskaan pelannut”

julkaistu: 18.07.2022 09:00

FaZe Clan kruunattiin sunnuntai-illan päätteeksi CS:GO-kauden viimeisen huipputurnauksen IEM Colognen mestariksi.

Kokonaiseksi viiden kartan trilleriksi venynyt finaali maailman toiseksi parhaan joukkueen FaZen ja maailman ykkösjoukkue NAVI:n välillä kesti peräti seitsemän tuntia, sillä se alkoi noin kello 17 Suomen aikaa ja päättyi vasta juuri ennen puolta yötä.

Virolaistähti Robin “ropz” Koolin oli helppo hymyillä finaalin jälkeen. (Kuva: Pelaajatcom)

 

Finaalin kaksi ensimmäistä karttaa, Inferno ja Overpass, antoivat esimakua tulevasta jännitysnäytelmästä. Molemmat kartat olivat hämmästyttävän tasaisia, ja FaZe voitti Infernon luvuin 16-13, NAVI Overpassin samoin lukemin.

Seuraavaksi siirryttiin Ancientiin, jossa NAVI vaikutti murskaavan kansainvälisen vastustajansa. Tilanne oli ukrainalaisjoukkueelle jo 11-1, ja viimeistään tilanteessa 15-4 kartta vaikutti olevan ohi. FaZe alkoi yhtäkkiä voittamaan eriä, ja paineen alla NAVI murtui, häviten 11 erää peräkkäin. Joukkue sai lopulta kuitenkin kerättyä itsensä, ja voitti kartan jatkoajalla 19-vuotiaan Valeriy ‘b1t‘ Vakhovskiyn clutchin jälkeen.

Seuraavaksi oli vuorossa Mirage, ja oli FaZen vuoro olla johtajan roolissa. Jännittäviä tilanteita tarjonnut kartta päättyi FaZen 16-9 johtoon.

Viimeistä karttaa Nukea voisi kuvailla täydelliseksi päätökseksi jo valmiiksi tasaiselle finaaliottelulle. FaZe johti CT-painotteista karttaa vain 8-7 CT-puoliskon jälkeen, ja NAVI saattoi huokaista helpotuksesta. Finn “karrigan” Andersenin johtama FaZe näytti kuitenkin heti alkuun T-puolen osaamistaan, menemällä 13-9 johtoon.

Seuraavaksi oli NAVI:n vuoro voittaa eriä, ja maailman paras joukkue vaikutti löytäneen tarvittavan avaimen voittoon. 13-14 tappioasemassa FaZen kanadalaispelaaja Russel “Twistzz” Van Dulken kuitenkin aktivoitui, ja hänen avaustappojensa ansiosta joukkue onnistui voittamaan kartan luvuin 16-14.

Taistelu maailman ykköspaikasta päättyi lopulta FaZe Clanin 3-2 voittoon, ja joukkue pääsee nauttimaan maailman parhaan joukkueen tittelistä ainakin huomenna alkavan pelaajatauon ajaksi.

Turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon pokasi itselleen ansaitusti maailman paras pelaaja, NAVI:n Aleksandr “s1mple” Kostyliev, jonka rating koko turnauksen aikana oli huikea 1.25.

HLTV.org haastatteli Kostylieviä vielä ottelun jälkeen, ja ukrainalaispelaajan mielestä finaali oli vaikein, jonka hän on koskaan urallaan pelannut. Koko haastattelun voi lukea tästä.

Lähde: HLTV, ESL

Kuva: ESL