SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Faze Clan haastaa Tfuen oikeuteen sopimusrikkomuksesta
  • Atte
    Leppänen

Faze Clan haastaa Tfuen oikeuteen sopimusrikkomuksesta

julkaistu: 06.08.2019 16:07

Faze Clanin piirissä sattuu ja tapahtuu. Toukokuussa Fortnite-pelaaja Turner ‘Tfue’ Tenney päätti haastaa Fazen oikeuteen väittäen organisaation vievän liian suuren osan tämän palkasta. Tenney myös väitti saamansa sopimuksen olevan laiton Kalifornian lakien puitteissa. Faze Clan kiisti nämä syytökset, eikä myöntänyt tehneensä mitään laitonta tai hyväksikäyttäneensä Tenneytä.

Asian tiimoilta ei juuri ole kuulunut hyvään toviin.  Nyt Faze Clan kuitenkin päätti vuorostaan haastaa Tenneyn oikeuteen sopimuksen rikkomisesta. Fazen mukaan Tenney oli aikeissa perustaa kilpailevan e-urheiluorganisaation, mikä olisi ollut tämän sopimuksen vastaista.  Faze Clan ilmoitti lausunnossaan Tenneyn tienanneen yli 20 miljoonaa dollaria striimaus- ja sponsorointituloja, joista hän ei ollut maksanut sovittua osaa organisaatiolle:

Faze Clan opetti Tenneytä olemaan enemmän kuin vain taitava pelaaja. Faze Clan opetti häntä olemaan ammattilainen. Koulutimme Tenneytä liiketoiminnassa, sosiaalisessa mediassa ja pelikäytännöissä, jotka ovat tehneet Faze-klaanista menestyksekkään organisaation. Hän on todellakin menestynyt. On selvää, että Tenney on ansainnut yli 20 miljoonaa dollaria liittyessään Faze Claniin huhtikuussa 2018, jota ennen hän ei ansainnut käytännössä mitään. Olemme tienanneet yhteensä 60 000 dollaria kumppanuudestamme, kun taas Tfue on ansainnut miljoonia Faze Clan -jäsenenä. Vaikka pelaajien sopimukset ovatkin hieman erilaiset, kuuluu kaikkien – myös Tfuen – sopimuksiin enintään 20 % suuruinen osa turnausvoitoista ja sisältötuotoista organisaatiolle. Turnerin tapauksessa ehdot eivät ole täyttyneet.

Tenneyn asianajaja Bryan Freedman kiirehti nimittämään Faze Clanin haastetta “naurettavaksi ja päivänselväksi yritykseksi välttää lainrikkomisesta koituvat seuraukset”.

Kuva: Tfue/YouTube