Videopelien ja muun toiminnan livestriimaaminen on noussut viime vuosina merkittäväksi uusmedian muodoksi, jonka suosio on valtava etenkin nuoremman polven joukossa. Tästä syystä useat eri palvelut ovatkin pyrkineet halkaisemaan oman palansa kakusta, vaihtelevin tuloksin.
Alan tilastoja keräävät Streamlabs ja Stream Hatchet julkaisivat tällä viikolla raportin striimauspalveluiden kolmannen vuosineljänneksen tuloksista. Raportti keskittyi kolmeen suurimpaan striimausalustaan: Twitchiin, Facebook Gamingiin ja YouTube Gamingiin.
Kuten odottaa saattaa, Twitch hallitsee yhä markkinoiden ykkössijaa. Se pitää hallussaan 70,5% vuosineljänneksen katselutunneista, joita se keräsi 5,79 miljardia. Twitch oli ykkönen myös lähetetyissä striimaustunneissa 89.7% osuudella, mikä tarkoitti yhteensä 222,9 miljoonaa lähetystuntia.
Merkittävää kuitenkin oli, että Facebook Gaming nousi YouTube Gamingin ohitse katselutunneissa mitattuna; Facebookilla niitä kertyi 1,29 miljardia ja YouTubella 1,13 miljardina. Myös lähetystunneissa mitattuna Facebook seisoo YouTuben edellä (17,1 miljoonaa vs 8,4 miljoonaa).
Facebook Gaming oli myös kolmikosta ainoa, jonka katselutunnit kasvoivat vuosineljänneksen aikana. Sekä Twitch että YouTube kokivat tässä kovaa laskua (11% ja 12,6%).
Vuosineljänneksen e-urheilutapahtumista katsotuin oli Berliinin Valorant Masters -turnaus 31,7 miljoonalla katselutunnilla. Toiseksi tuli ESL Pro Leaguen 14. kausi 28 miljoonalla katselutunnilla ja kolmanneksi League of Legendsin LCK-liiga 25,2 miljoonalla katselutunnilla.
Vaikka Twitch on yhä kiistatta markkinoiden ykkönen, monet näkevät potentiaaliaa YouTuben ja Facebookin striimauspalveluissa. Näillä on Twitchiin verrattuna huomattavasti suurempi käyttäjäkunta, jota voidaan käännyttää striimausyleisöksi. Lisäksi kaksikkolla on Twitchiin verrattuna huomattavasti vankempi jalansija esimerkiksi Aasiassa.
Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.
Lähde: Streamlabs & Stream Hatchet Kuvalähde: Facebook
Tuoreimmat uutiset: