SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
F1 Ennakko: Singapore
  • Johannes
    Romu

F1 Ennakko: Singapore

julkaistu: 14.09.2018 17:26

Yksi kauden upeimmista viikonlopuista on edessä, kun F1 –sarja siirtyy Aasiaan ja Singaporeen. Singapore tarjoaa poikkeukselliset olosuhteet niin faneille kuin kuljettajille. Marina Bayn kaduilla ajettettava kilpailu viedään läpi keinovalaistuksessa, illan hämärtyessä Singaporen katujen ylle.

Koska aika-ajot ja kilpailu ajetaan paikallista aikaa illalla, tekee se myös kuskeille valmistautumisen haasteelliseksi. Haasteita tuo myös syheröinen ja pitkä Marina Bayn katurata hitaine mutkineen. Pituutta radalla on noin viisi kilometria ja mutkia löytyy 23. Siihen kun lisätään todella kuuma ja kostea ilmasto, on olosuhteet verrattavissa saunomiseen. Moni kuljettaja pitääkin Singaporen Gp:tä yhtenä kauden raskaimmista viikonlopuista, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Rengasvalmistaja Pirelli tuo kolmatta kertaa tällä kaudella kisaviikonloppuun hyperpehmeän rengasseoksen, mikä tunnistetaan parhaiten vaalenpunaisesta koodista. Kaksi muuta rengasseosta ovat ultrapehmeä (violetti) ja soft (keltainen).

Pirellin rengasvalinnoista mielenkiintoisen tekee se, että kovuuden kasvaessa on hypätty yhden seoksen yli, mikä tässä tapauksessa on superpehmeä (punainen) rengasseos, kun yleensä skenaario on nähty pehmeämpään suuntaan mentäessä. Tämä avaa talleille eri taktiikkavaihtoehtoja kilpailuun.

Tallien rengasvalinnat Singaporeen:

Mercedes –tallille Singaporen Gp tulee olemaan puolustustaistelu. Hopeanuoli on aerodynaamisesti Ferraria ja Red Bullia jäljessä, mikä on avainasemassa Marina Bayn katuradalla, missä suoranopeudella ei ole niin suurta merkitystä. Tämä näkyy myös Mercedeksen rengasvalinnoissa; talli lähtee vain kuudella hyperpehmeällä (Singaporen pehmein seos) rengassarjalla viikonloppuun, kun Ferrarilla kyseistä seosta on yhdeksän ja Red Bullilla seitsemän.

Mercedes panostaa kovempiin seoksiin, mikä avaa eri mahdollisuuksia aika-ajoihin ja kilpailuun. Ferrari on ennakkosuosikki Singaporessa hyvän kokonaispakettinsa ansiosta, mutta Red Bull tulee sotkemaan kärkitaistelua pomminvarmasti, jos vain voimayksikkö kestää Singaporen olosuhteet. Viime vuonna neljä ensimmäistä lähtöruutua miehitti Sebastian Vettelin johdolla Ferrari ja Red Bull. Samanlaisia merkkejä on ilmassa tulevaankin Singaporen viikonloppuun.

Sebastian Vettel oli viime vuonna mukana sekä hyvässä että pahassa. Viikonloppu alkoi suvereenilla paalupaikalla ja kaikki näytti hyvältä. Hyvin alkanut viikonloppu päättyi kuitenkin heti kilpailun alkumetreillä huonoon lähtöön ja sen jälkeiseen kolariin. Saksalaisässän huonosta startista sai osansa myös tallikaveri Kimi Räikkönen ja Max Verstappen. Koko kolmikon kisa päättyikin starttiin. Voittoon kaasutteli puolivahingossa Lewis Hamilton ruudusta viisi, ennen Daniel Ricciardoa ja Valtteri Bottasta.

Kun trooppinen sää ja veden välittömässä läheisyydessä oleva rata yhdistyy, on draaman kaari kohdillaan, sillä Singaporeen on luvattu koko viikonlopuksi epävakaista säätä. Mieskatsojien iloksi Singaporeen paalun tekevät myös varikkotytöt, mistä isoin kiitos kuuluu pääsponsori Singapore Airlinesille.

Ratatyyppi: katurata

Radan pituus: 5,065 km

Mutkia: 23

Kilpailun pituus: 61 kierrosta/ kahden tunnin aikaraja

Singaporen viikonlopun aikataulu 

Perjantai: harjoitukset klo 11.30 ja klo 15.30

Lauantai: harjoitukset klo 13.00 ja aika-ajot klo 16.00

Sunnuntai: kilpailu klo 15.10

Singaporen huippuhetket viime kaudelta:

Aika-ajot

Kilpailu

Lähteet: Pirelli, Formula 1