SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
F1 -Ennakko: Räikkösen jäähyväiset Ferrarilla
  • Johannes
    Romu

F1 -Ennakko: Räikkösen jäähyväiset Ferrarilla

julkaistu: 22.11.2018 12:44

Formula 1 -kausi päättyy tuttuun tyyliin Abu Dhabin Yas Marinan moottoriradalle. Yas Marinan moottorirata on sekoitus perinteistä kilparataa, missä on katuradan vivahteita. Yas Marinan rata on täysin suunnitelijaguru Hermann Tilken käsialaa. Radalta löytyy 21 mutkaa, joista suurin osa on hitaita sekä keskinopeita mutkia. Kierroksella on pituutta noin 5,5 kilometriä ja kierroksia kilpailussa ajetaan 55 ratakierrosta.

Rengasvalmistaja Pirelli tuo ensimmäistä kertaa Abu Dhabiin hyperpehmeän rengasseoksen, jonka tunnistaa vaaleanpunaisesta koodista. Muut rengasseokset Abu Dhabin viikonloppuun ovat ultrapehmeä (violetti) sekä superpehmeä (punainen).

Kärkitallien strategiat eivät toisistaan paljon eroa, mutta kuten viime kilpailut ovat näyttäneet, on Red Bull äärimmäisen hyvä rengaskuluman kanssa. Viime kauden kilpailu läpivietiin yhdellä pysähdyksellä, mutta tänä vuonna poikkeuksia saatetaan nähdä, varsinkin Mercedes on kuluttanut rengasta suhteessa Ferrariin ja Red Bulliin huomattavasti enemmän.

Sääolosuhteet ovat poikkeuksellisen hyvät Abu Dhabissa, eikä sateesta ole huolta. Aurinko nousee varhain aamulla ja laskee iltaa kohden. Kisaolosuhteet ovat siitäkin syystä mielenkiintoiset, kun kilpailu alkaa päivänvalossa, mutta muuttuu kisan edetessä iltakilpailuksi.

Räikkönen viimeistä kertaa punaisissa haalareissa?

Kimi Räikkönen ajaa viimeisen kerran Ferrarin punaisissa haalareissa. Räikkönen on eittämättä ajanut yhden parhaista kausistaan, sitten vuoden 2007. Räikkösellä on mahdollisuus tehdä oma henkilökohtainen ennätys Yas Marinan ilta-auringossa, sillä jäämies on viimeksi ajanut 12 kertaa palkintokorokkeelle vuosina 2005 ja 2007. Jos Räikkönen yltää Abu Dhabissa palkintopallille on se kauden 13 kerta podiumilla.

Ennakkoasetelmat

Mercedes on dominoinut hybridiaikakaudella myös Yas Marinassa, mutta tänä vuonna nähtänee poikkeus. Yas Marinan moottorirata sopii Red Bullille ja Ferrarille hyvän aerodynamiikan ansiosta paremmin kuin hopeanuolille. Viime kaudella Valtteri Bottas ajoi kuljettajien Gran Slamin, eli paalupaikalta voittoon sekä kilpailun nopeimman kierroksen. Tänä vuonna kyseisen tempun uusiminen on kiven takana, kun katsoo Mercedeksen suorituskykyä ja rengaskulumaa hitailla radoilla. Koska kaikki mestaruudet ovat jo ratkenneet, ei Yas Marinan kisaviikonloppu tuo tarunhohtoista loppua, mutta varmasti herättää tunteita Ferrarin leirissä, sillä Abu Dhabissa päättyy yksi suomalaisen urheiluhistorian  mielenkiintoisin aikakausi moottoriurheilussa.

Abu Dhabin kisaviikonloppu

 

perjantai 23.11 

vapaat harjoitukset klo 11.00

vapaat harjoitukset klo 15.00

lauantai 24.11 

vapaat harjoitukset klo 12.00

aika-ajot klo 15.00

sunnuntai 25.11 

osakilpailu klo 15.10

Lähteet: @kimiräikkönen, Pirelli, Formula1