SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
EZ4ENCE! – Suomalaisorganisaatio pelasi itsensä CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen!
  • Perttu
    Leinonen

EZ4ENCE! – Suomalaisorganisaatio pelasi itsensä CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen!

julkaistu: 22.02.2024 15:30

Tänään torstaina ratkotaan viimeiset Euroopasta PGL Major Copenhagen -turnaukseen pääsevät joukkueet, kun RMR-karsintojen B-lohko saatellaan päätökseensä.

Päivän ensimmäisestä ottelusta saatiin iloisia uutisia, kun suomalaisorganisaatio ENCE kaatoi Astraliksen 2-2 saldolla pelanneiden ottelussa ja lunasti itselleen paikan tulevasta CS2:n ensimmäisestä major-turnauksesta.

ENCE on nyt yltänyt organisaationa seitsemän kertaa putkeen CS:n major-turnaukseen. Huomion arvoista on se, että se on tehnyt kyseisen tempun vieläpä neljällä eri corella.

ENCE voitti ottelun puhtaasti 2-0. Se voitti ensin oman karttavalintansa Vertigon selvin 13-6 lukemin ja ryösti perään Astraliksen oman valinnan Ancientin numeroin 13-9.

ENCEn pelinsisäinenjohtaja Lukas “gla1ve” Rossander pääsi jo toistamiseen kaatamaan entisen joukkueensa lyhyen ajan sisään. Joukkueet kohtasivat myös IEM Katowicen -turnauksessa ja tuolloinkin ENCE oli vahvempi suoraan 2-0.

Rossander siirtyi ENCE:n Astraliksesta viime vuoden marraskuussa. Tanskalainen edusti Astralista peräti seitsemän vuoden ajan ollen voittamassa neljää major-mestaruutta tanskalaisjoukkueen riveissä.

Rossander oli myös tämänkin päiväisessä ottelussa jälleen joukkueensa parhaimmistoa servulla 27-24 statseillaan ja ratingilla 1.32. ENCEn paras oli Kacper “Kylar” Walukiewicz 35-20 tehoillaan ja ratingilla 1.39.

ENCE ei kuulunut RMR-karsintojen isoimpiin suosikkeihin, mutta se esitti parasta peliään tiukassa paikassa ja näytti olevansa joukkue isolla J:llä.

Suomalaisorganisaatio joutui viime vuoden lopulla muovaamaan kokoonpanonsa käytännössä kokonaan uusiksi, kun aikaisemman kokoonpanon avainpelaajat Alvaro “SunPayus” Garcia, Marco “Snappi” Pfeiffer ja Pavle “Maden” Boskovic siirtyivät Falconsiin. Guy “NertZ” Iluz vaihtoi myös maisemaa, kun israelilaispelaaja hyppäsi Heroicin riveihin ENCEn valmentajan Eetu “sAw” Sahan vanavedessä.

9INE:sta tullut puolalaistrio Kylar, Krzysztof “Goofy” Gorski ja Olek “hades” Mieskiewicz hankittiin täyttämään tyhjiötä jo aikaisemmin hankitun Rossanderin ja ENCE-konkari Pawel “dycha” Dychan ympärille.

Odotukset uutta puolalaispainotteista kokoonpanoa kohtaan eivät olleet suurimmat, mutta Rossander on saanut yhdessä valmentaja Jakub “kuben” Gurczynskin kanssa luotua joukkueelle pelitavan, jota se noudattaa kurinalaisesti ja tehokkaasti.

Tästä todisteena on nyt viimeisemmäksi varmistettu major-paikka. Kokenut 28-vuotias Rossander oli loistava hankinta suomalaisorganisaatiolta. Tanskalainen on todistanut kuuluvansa edelleen pelin kirkkaimpiin tähtiin ja nerokkaimpiin pelinsisäisiinjohtajiin.

ENCE:n epäilijöille on nyt lyöty luu syvälle kurkkuun.

Kuva: PGL Lähde: HLTV