SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Euroopan parlamentti ottaa loot boxit syyniin
  • Niko
    Nikkilä

Euroopan parlamentti ottaa loot boxit syyniin

julkaistu: 19.01.2023 11:18

Euroopan parlamentti ilmoitti eilen julkaisemassaan lehdistötiedotteessa aikeensa kehittää tapoja lasten suojelemiseen pelimaailmassa. Parlamentin lausunto hyväksyttiin 577 kyllä-äänellä, 56 kielteisellä äänellä ja 15 pois-äänellä.

Parlamentaarikot vaativat muun muassa tarkempaa tietoa pelien sisällöstä, kuten niiden pelinsisäisistä ostoista ja kohderyhmästä. Spesifinä tavoitteena mainitaan alaikäisten suojeleminen pelinsisäisiin ostoihin kehottamisesta ja näiden osallistumisesta peliesineiden myyntiin oikeaa rahaa vastaan.

Tiedotteessa sanotaan myös, että pelinkehittäjien “tulisi välttää” sellaisten pelien suunnittelua, jotka ruokkivat addiktiota. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa loot boxien, battle passien ja “gatchan” kaltaisten mekaniikkojen uudelleentarkastelua, rajoittamista tai kieltämistä.

Parlamentti haluaa myös tukea eurooppalaista videopelialaa muun muassa järjestämällä vuosittaisen Eurooppalaisen videopelipalkintogaalan ja kehittämällä Eurooppalaisen videopelistrategian. Se huomauttaa, että pelit ovat sekä leikin välineitä että taideteoksia, joilla on kulttuurista arvoa.

Lehdistötiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täältä ja pelien asemaa laajemmin tarkasteleva kokonaislausunto taasen täältä.

Lähde: Euroopan parlamentti Kuvalähde: CS:GO