SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Eurheiluohjelma Ohion osavaltionyliopistoon
  • Atte
    Leppänen

Eurheiluohjelma Ohion osavaltionyliopistoon

julkaistu: 05.10.2018 21:11

Eurheilu ilmiönä on noteerattu jo akateemisessa maailmassakin. Ohion osavaltionyliopiston suunnitelmat ovat ainakin mittavat: eurheiluohjelma tulisi sisältämään sekä akateemista tutkimusta ja opetusta että kollegiaalista kilpailua. Ensimmäisenä maailmassa Ohion osavaltionyliopiston tutkijoiden olisi määrä tutkia eurheilijoiden aivoja ja kehoja suoritusten aikana ja saada siten alasta tarkempaa ymmärrystä. Yliopisto suunnitelee myös rakentavansa ohjelmaa varten oman eurheiluareenansa, joka olisi auki kaikille yliopiston opiskelijoille ja toimisi myös kotikenttänä Ohion eurheilujoukkueille. Yliopiston edustaja Brandon Smith avaa uutta areenahanketta:

“Areena ei ole ainoastaan harjoitus- ja kilpailupaikka joukkueillemme, mutta kannustaa myös avoimeen pelaamiseen ja virtuaalitodellisuuden kokemuksiin. Areenalle tulee yli 80 istumapaikkaa, joilla on tietokoneita, konsoleita ja VR-laitteita. Paikalle saadaan myös lähetyskoppi, jossa kiinnostuneet oppilaat saavat kokeilla shoutcastaamista.”

 

Vaikka uutiset ovat eittämättä hienoja, ei Ohion osavaltionyliopisto ole suinkaan ensimmäinen lajiaan eurheilun maailmassa. 

Kuva: Ohio State Wexner Medical Center